To personer deler en sofa ved et vindu.

The Future

Om kunsten å rote til livet sitt.

Etter suksessen med Me and You and Everyone We Know var Miranda July var veldig bevisst på ikke å stupe over film nummer to. I stedet skrev hun en bok og fortsatte å jobbe med ulike kunstprosjekt. Et av dem, kalt «Things We Don’t Understand And Are Definitely Not Going To Talk About», var en hel serie av performancer der publikum ble plukket ut til å spille roller. Etter hvert ble det klart for henne at hun ville bruke dette som utgangspunkt for sitt neste spillefilmprosjekt.

Der Me and You and Everyone We Know var forfriskende annerledes, er The Future hakket pussigere og mørkere, men umiskjennelig Miranda July’sk likevel. Sophie og Jason har vært kjærester lenge, så lenge at de har begynt å se ut som hverandre, og lever i en slags ansvarsløs og umoden tosomhet. Men da de adopterer en gammel katt, utløser det en overraskende krise. De innser plutselig at livet og tiden går sin (ubønnhørlige) gang og i en tilstand av skrekk og forventning beslutter Sophie og Jason å leve livet til fulle helt frem til den dagen katten skal komme hjem til dem. Det er en beslutning som skal lede til dramatiske omveltninger.

Med utgangspunkt i en problemstilling mange kan relatere til, lager Miranda en helt særegen filmatisk historie, der følelser «settes ord» på gjennom uventede visuelle krumspring og tidenes pussigste voiceover får kommentere karakterenes eksistensielle famling.

The magical, metaphorical strain in «The Future» is what makes it powerful, unsettling and strange, as well as charming. A. O. Scott, The New York Times.
Teknisk informasjon om filmen The Future
Attributt Verdi
Spilletid 1t 31m (91 minutter)
Produsert USA/Tyskland 2011
Regi Miranda July
Medvirkende

Miranda July, Hamish Linklater, David Warshofsky

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1