To personer sitter i en åpnet budbil, vi ser pakker i bilen og landskapet bak dem.

Sorry We Missed You

Engasjerende brannfakkel fra den britiske mesteren Ken Loach om arbeidsliv og gig-økonomi i dagens Storbritannia. 

Med Sorry We Missed You leverer den britiske veteranen Ken Loach en av sine beste og mest engasjerende filmer. Vi møter Ricky, som starter som budbilsjåfør for et firma som ikke ansetter sjåførene sine, men som tilbyr dem kontrakter der sjåføren selv er ansvarlig for leveranser og kjøretøy. Dersom Ricky blir syk eller ikke klarer å levere i tide, vanker det bøter og erstatningsansvar. Rickys kone Abbie jobber som hjemmehjelp og opplever at måten arbeidsdagen hennes er organisert på slett ikke samsvarer med behovene til de eldre hun skal hjelpe. Jobbene deres går utover både familielivet og den personlige økonomien, og når det oppstår uforutsette problemer i familien, så har de ingenting å gå på – de er fanget i hver sin umulige og totalt ufleksible arbeidssituasjon.

Ken Loach og hans faste manusforfatter Paul Laverty har med Sorry We Missed You laget en dirrende intens og medrivende skildring av den moderne gig-økonomien og de personlige konsekvensene den påfører arbeidstakere uten beskyttelse og uten rettigheter. 

Samtale før filmen

Før filmen blir det en samtale mellom LO-sekretær Kristin Sæther og leder av Stortingets arbeids- og sosialkomite Freddy André Øvstegård. 

Samtalen ledes av Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda.

En illsint knyttneve mot systemet. «Sorry We Missed You» gjør inntrykk, og skaper et surt bilde av kapitalismens bakside. NRK Filmpolitiet
En sterk film om hensynsløst arbeidsliv Aftenposten
It’s fierce, open and angry, unironised and unadorned, about a vital contemporary issue whose implications you somehow don’t hear on the news. The Guardian
Teknisk informasjon om filmen Sorry We Missed You
Attributt Verdi
Spilletid 1t 41m (101 minutter)
Produsert Storbritannia/Frankrike/Belgia 2019
Regi Ken Loach
Medvirkende

Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Mcgowan

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Onsdag 11.10.2023 18:00 Tancred  

    Samtale før filmen med LO-sekretær Kristin Sæther og leder av Stortingets arbeids- og sosialkomite Freddy André Øvstegård. Samtalen ledes av Trygve Svensson, leder av Tankesmien Agenda. Arrangementet er gratis. 

Samarbeids­partnere

Tankesmien Agenda

Se mer av