To sykepleiere på en benk.

Som du ser meg

En film om hvordan mennesker som handler ut fra integritet og følelser oppfattes som vanskelige i et samfunn der idealet er at man skal oppføre seg rasjonelt.

Hva skjer med oss når folk slutter å oppføre seg slik de forventes å gjøre? En sykepleier havner i en arbeidskonflikt fordi hun slår om til engelsk når hun blir nervøs. En oversetter går på akkord med sin integritet når hun lar seg overtale til å oversette en bok hun ikke kan stå inne for. En eldre kvinne og datteren hennes føler seg ydmyket når de blir tilbudt en million kroner i gave av en slektning.

Som du ser meg er både morsom og sår, treffende og nyansert, og ikke minst en fantastisk velspilt film om hvordan mennesker som handler ut fra integritet og følelser oppfattes som vanskelige i et samfunn der idealet er at man skal oppføre seg rasjonelt.

Dag Johan Haugerud har på sin helt egen forsiktige måte markert seg som en av de mest interessante filmskaperne i Norge de siste åra, med en rekke smarte karakterdrevne dramaer som ofte nærmer seg etiske og moralske problemstillinger, fortalt med humor og stor menneskelig innsikt.  

En av de morsomste filmene som er laget på 2000-tallet. Ingrid Åbergsjord, Aftenposten
Teknisk informasjon om filmen Som du ser meg
Attributt Verdi
Spilletid 1t 58m (118 minutter)
Produsert Norge 2012
Regi Dag Johan Haugerud
Medvirkende

Andrea Bræin Hovig, Andrine Sæther, Ragnhild Hilt, Henriette Stenstrup, Laila Goody

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Forestillinger

  • Søndag 03.09.2023 18:30 Tancred  

    Møt Dag Johan Haugerud, Andrine Sæther, Trine Wiggen og Ane Dahl Torp i samtale med Cinematekets kurator Hege Jaer før filmen.

Se mer av