Ekteskapelige scener.

Scener fra et ekteskap

Liv Ullmann og Erland Josephson i fullstendig uforglemmelig samspill i en av Bergmans mest sentrale produksjoner. Vi viser både den lange tv-versjonen og den kortere kinoversjonen. Dette er den lange tv-versjonen…

Et drivende velspilt, tidvist intenst, intimt og ubehagelig involverende kammerdrama om et ekteskap som er i ferd med å gå i oppløsning. Hudløst skildrer Bergman hvordan to mennesker som står hverandre nær, ikke lenger klarer å kommunisere med hverandre. I filmen, som opprinnelig var en tv-serie, går Bergman under huden på et borgerlig forhold som på overflaten synes harmonisk og lykkelig, men der manglende kommunikasjon og følelsesmessige motsetninger ligger under. «Jeg har følt en slags hengivenhet for disse menneskene, mens jeg var opptatt av dem,” har Bergman uttalt. ”De er blitt ganske selvmotsigende: av og til ganske barnslige, av og til ganske voksne. De kommer med en masse tøv, men iblant sier de noe forstandig. De er glade, egoistiske, dumme, snille, kloke, selvoppofrende, hengivne, sinte, uutholdelige og elskverdige. Alt i en eneste røre.» Ekteparet spilles av Liv Ullmann og Erland Josephson, som imponerer med et ekstremt konsentrert nærvær på lerretet.

Scener fra et ekteskap ble opprinnelig laget som en tv-serie i seks episoder, men ble også lansert i en kortere kinoversjon. Vi viser begge utgavene.

Teknisk informasjon om filmen Scener fra et ekteskap
Attributt Verdi
Spilletid 4t 41m (281 minutter)
Originaltittel Scener ur ett äktenskap
Produsert Sverige 1973
Regi Ingmar Bergman
Tale Svensk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono
Bildeformat 1.37:1
1.37:1

Se mer av