Kvinne som holder armen til en mann.

Morderen bor i nr. 21

Clouzots første film regissert på egenhånd, der han mikser kriminalfortellings spenning med komiske øyeblikk forårsaket av etterforskerparet.

En rekke drap begås, og alt tyder på at det er samme morder som står bak: ved likene er det etterlatt et visittkort. Når en innbruddstyv kommer over en koffert fylt av disse kortene, får politiet endelig et spor å forfølge. Inspektør Wens går undercover i bygget der kofferten ble funnet – og forkledd som prest stifter han bekjentskap med de ulike leietagerne. Wens kjæreste Mila er sikker på at hun også kan bidra til å løse saken, og er ekstra motivert av tanken på hvordan et slikt resultat ville være gunstig for karrieren hennes.

Morderen bor i nr. 21 ble produsert av det tysk-kontrollerte selskapet Continental, som ga Clouzot et romslig budsjett som matchet ambisjonsnivået hans. Uforferdet la han inn flere subtile stikk til nazistene i filmen, noe som interessant nok gikk dem hus forbi, og ikke hjalp ham da samarbeidet med Continental fikk konsekvenser etter krigens slutt.

Teknisk informasjon om filmen Morderen bor i nr. 21
Attributt Verdi
Spilletid 1t 24m (84 minutter)
Originaltittel L'assassin habite... au 21
Produsert Frankrike 1943
Regi Henri-Georges Clouzot
Skuespillere

Suzy Delair, Pierre Fresnay, Jean Tissier

Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.37:1
1.37:1