Romy Schneider innpakket i plast.

Henri-Georges Clouzot's Inferno

En fascinerende dokumentar om Clouzots ufullførte prosjekt L’enfer.

I 1964 gjorde en hetebølge, en skuespiller som trakk seg, innspillingssteder som ble borte, samt regissørens hjerteinfarkt sitt til å sette en stopper for filmen L’enfer. Henri Georges-Clouzots kone satt i en årrekke på materialet som hadde blitt innspilt. Disse råopptakene var smertelige minner for Clouzot selv, men en skattekiste for filminteresserte.

På 2000-tallet fikk Serge Bromberg tilgang til og tillatelse til å bruke disse opptakene, og kombinerte dem med rekonstruksjoner der Bérénice Bejo (kjent fra The Artist) levendegjør Romy Schneider, samt intervjuer med filmfolk. Resultatet er en forbløffende film om å ville oppnå det umulige, og samtidig et fragment av et kunstverk med en grensesprengende filmatisk kraft.

«The footage is brilliant, bewildering, and very unsettling: lights spinning in a woman’s pupils, distortion effects that achieve hologram textures, and mid-century European superstar Romy Schneider barebreasted and tied to tracks before an oncoming train.» Slant Magazine
Teknisk informasjon om filmen Henri-Georges Clouzot's Inferno
Attributt Verdi
Spilletid 1t 40m (100 minutter)
Originaltittel L'enfer de Henri-Georges Clouzot
Produsert Frankrike 2009
Regi Serge Bromberg & Ruxandra Medrea
Skuespillere

Romy Schneider, Bérénice Bejo, Serge Reggiani

Tale Fransk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1