Mann og kvinne badet i rødlig lys.

Low Flying Aircraft

Et par søker tilflukt på et strandhotell, i håp om å redde sitt ufødte barn.

J.G. Ballard er i likhet med flere andre science fiction-forfattere en utfordring å filmatisere. Solveig Nordlund er en av de få som har forsøkt seg på Ballard – opptil flere ganger! Med Low Flying Aircraft må man kunne si at hun virkelig har truffet den ballardiske stemning perfekt. Menneskeheten har kommet inn i sin alderdom, ytterst få normale barn blir født (mutanter blir eliminert) og befolkningstallene skrumper sakte inn. Nesten alle har resignert og ser seg selv som den siste generasjon, men ikke Judite.

På halvøya Troia, ikke langt fra Lisboa, fant Nordlund et forlatt turist-kompleks – en perfekt setting for en dystopisk fremtidsfabel hvor menneskeheten stoisk går sin undergang i møte. Svensk-portugisiske Nordlund regnes i dag som en av de viktigste kvinnelige filmstemmene i Portugal, og med sin lange filmografi er hun også en av de mest produktive. 

Teknisk informasjon om filmen Low Flying Aircraft
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Originaltittel Aparelho Voador A Baixa Altitude
Produsert Portugal/Sverige 2002
Regi Solveig Nordlund
Medvirkende

Margarida Marinho, Miguel Guilherme, Rui Morrison, Rita So

Tale Portugisisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Fredag 01.03.2024 18:00 Lillebil  

    Denne forestillingen var opprinnelig planlagt 21. januar, men må flyttes til mars, ettersom filmen har blitt plukket ut til filmfestivalen i Rotterdam. 

Se mer av