Mennesker ved et bord.

Kvinnors väntan

«Dette er Ingmar Bergmans første mesterverk.» - Rune Christiansen

I denne episodefilmen møter vi innledningsvis flere svigerinner som sitter og venter på sine menn en sommerdag. De fordriver tiden med å skravle og betro hverandre ulike problemer og situasjoner de har opplevd i sine ekteskap. Så følger tre lengre avsnitt hvor sentrale scener fra fortiden tegnes opp. Det første skildrer et sidesprang, det andre et strandet forhold og det siste en ganske komisk situasjon, der Karin og Fredrik (spilt av Eva Dahlbeck og Gunnar Björnstrand) blir sittende fast i en heis. Mens de venter på å bli reddet småkrangler de, men det hele ender adskillig mer gemyttlig enn det startet.

Kvinnors väntan er en av flere filmer der Bergman effektivt setter kvinner og menn opp mot hverandre og dermed får sagt mye om kjønn, forhold, makt og lengsler. Samtidig er den med sine tidvise element av humor en lettere variant av Bergman, og en film han selv vil at folk skal le av (og da med god samvittighet).

«Kvinnors väntan är en episodfilm, där filmdiktaren och regissören Bergman öser ur sin fantasi och uppfinningsrikedom, sin ömhet för människorna och sin bestickande, lätta och varma humor som ur ett ymnighetshorn - och där han dessutom demonstrerar sin tekniska virtuositet som aldrig tidigare.» Svenska Dagbladet
Teknisk informasjon om filmen Kvinnors väntan
Attributt Verdi
Spilletid 1t 47m (107 minutter)
Produsert Sverige 1952
Regi Ingmar Bergman
Medvirkende

Anita Björk, Maj-Britt Nilsson, Eva Dahlbeck, Gunnar Björnstrand, Birger Malmsten, Jarl Kulle

Tale Svensk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono
Bildeformat 1.37:1
1.37:1

Se mer av