To kvinner ser inn i et speil.

Kvinnodröm

Kvinne - mann - trøbbel.

Kvinner har vært en usedvanlig viktig bestanddel i Ingmar Bergmans liv – privat som profesjonelt. Ikke bare har han jobbet tett sammen med kvinner som han enten hadde, hadde hatt eller kom til å få et forhold til – han har også utforsket kvinner og kvinneroller, samt forholdet mellom mann og kvinne, i en rekke filmer.    

I Kvinnodröm møter vi Susanne som sammen med modellen Doris drar til Gøteborg for å ta bilder av en motekolleksjon. Vel fremme blir imidlertid ting ikke som de hadde tenkt seg, i hvert fall ikke deres relasjoner til menn – henholdvis en gammel flamme og et nytt bekjentskap.    

Filmen er blant Bergmans mer ukjente filmer, preget av en eksperimenterende vilje, med ekspressive partier der Bergman leker seg med forholdet mellom lyd og bilde.

«Med denna film bekräftar Ingmar Bergman att här i landet är det ändå han – just han – som har filmens genius i sitt blod. Kvinnodröm rymmer poesi i många uppenbarelser; dramatiskt överspänd, drastisk, komisk, träffsäker sann eller rent av banal – men filmpoesi är det.» Mauritz Edström, Arbetaren
«One of Bergman’s most diverting and characteristic films.» Peter Cowie
Teknisk informasjon om filmen Kvinnodröm
Attributt Verdi
Spilletid 1t 27m (87 minutter)
Originaltittel Kvinnodröm
Produsert Sverige 1955
Regi Ingmar Bergman
Medvirkende

Eva Dahlbeck, Harriet Andersson, Gunnar Björnstrand, Ulf Palme, Inga Landgré

Tale Svensk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono
Bildeformat 1.37:1
1.37:1

Se mer av