En stående mann med slips gir et telefonrør til en sittende mann.

In the Heat of the Night

Afroamerikansk politimann på besøk i rasistisk sørstatsby, anno 1967.

Kommende forestillinger

 • Torsdag 26.05.2022 18:30 Kjøp

  (Vega Scene)

 • Søndag 05.06.2022 18:30 Kjøp

  (Vega Scene)

Se alle forestillinger

I In the Heat of the Night følger vi etterforskeren Virgil Tibbs, spilt av nylig avdøde Sidney Poitier, som blandes inn i en mordsak i en rasistisk småby i Mississippi. Han blir først selv mistenkt for drapet som har funnet sted, men sheriff Gillespie må motvillig revurdere saken når det viser seg at det enkle afroamerikanske byttet hans er en respektert detektiv fra østkysten. De to politimennene tvinges til å jobbe sammen for å løse saken, og spenningen tiltar på flere plan jo nærmere de kommer løsningen på kriminalmysteriet.

In the Heat of the Night ble til mens borgerrettsbevegelsen frontet av Martin Luther King var på frammarsj, og den offisielle rasediskrimineringen sto for fall i USA. Filmen ble en stor suksess og hentet fire Oscar, blant annet som beste film i konkurranse med Mike Nichols’ Manndomsprøven med Dustin Hoffmann.

Norman Jewison var kanadier som hadde etablert seg i tv-bransjen på 50-tallet og lagde en håndfull meget solide spillefilmer i USA på tampen av 60-tallet og senere. Hans filmografi omfatter mange filmer med basis i politiske konflikter, i tillegg til titler som Jesus Christ Superstar og Forhekset av månen.

Teknisk informasjon om filmen In the Heat of the Night
Attributt Verdi
Spilletid 1t 49m (109 minutter)
Produsert USA 1967
Regi Norman Jewison
Medvirkende

Sidney Poitier, Rod Steiger, Warren Oates, Lee Grant

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

 • Torsdag 26.05.2022 18:30 Vega Scene Kjøp

  (Vega Scene)

 • Søndag 05.06.2022 18:30 Vega Scene Kjøp

  (Vega Scene)

Samarbeids­partnere

Vega Scene