Astronaut i verdensrommet.

Dark Star

Historiene om hvordan John Carpenter og Dan O’Bannon greide å vri en helaftens science fiction-film ut av 60 000 dollar er mange. Men i fravær av penger sørget de for et godt manus og en kreativ tilnærming til bruk av kulisser. Carpenter gikk videre til storsuksessen Halloween, mens Dan O’Bannon skrev Alien, som vi tydelig kan se spor til her.

Dark Star er navnet på et romskip som har vært ute på oppdrag i nesten 20 år. De har som oppgave å sprenge ustabile planeter i tilfelle potensielle fremtidige koloniseringer. Besetningen synes å være kurert for alle romantiske følelser for verdensrommet og apatien har satt inn. Ingenting ombord virker og alle hater alle. Når de finner en ustabil planet, men utløsermekanismen på bomben svikter, blir de tvunget til å samarbeide for å forhindre den fra å eksplodere.

Bortsett fra en ondsinnet badeball, finner man ikke mange aliens om bord på Dark Star. Men Carpenters beskrivelse av en meningsløs tilværelse ombord i et falleferdig vrak av et romfartøy er både hysterisk morsom og spennende.

Teknisk informasjon om filmen Dark Star
Attributt Verdi
Spilletid 1t 23m (83 minutter)
Produsert USA 1974
Regi John Carpenter
Medvirkende

Dan O’Bannon, Brian Narelle, Andreijah Pahich, Carl Kuniholm, Joe Saunders

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av