En jente og en danseinstruktør trener utendørs foran en elv.

Dans for livet + Inden for mine øjne

To vakre og varme dokumentarfilmer for hjertet, øyet og sansene. Til visningen får vi besøk av Vilde Ellegaard Westeng fra Dans for livet.

Kommende forestillinger

  • Lørdag 06.11.2021 13:00 Kjøp

    Vilde fra Dans for livet er til stede på visningen.

Se alle forestillinger

I Dans for livet møter vi tolv år gamle Vilde fra Telemark. Hun er helt rå på halling, en dans med lange tradisjoner i Norge. Vilde drømmer om å bli den første kvinnelige norgesmesteren i hallingdans og hun benytter enhver anledning til å øve på nye triks. Hun har også et nært forhold til bestefaren sin og de deler alt. Han har lært henne hvor viktig det er med familie og venner og at man skal være glad i seg selv. Når bestefaren blir syk, blir båndet mellom dem enda sterkere. Vilde tenker at hvis hun kan vise ham hvor glad hun er i ham, og i livet selv – hennes egen kraft i naturen og dansen – så vil bestefar overleve sykdommen lenger enn legene tror.

Filmen veksler mellom vakre naturbilder, Vildes energiske dans og de personlige og rørende møtene mellom Vilde og bestefaren.

I klippeprocessen kastas man ofta mellan hopp och förtvivlan, men arbetet med Dans för livet var genomgående en lustfulld process. Erlend hadde 3-4 urstarka scener, en konkret yttre handling i dansen och i den sorgliga historien at förlora någon man älskar. Erlend var en mästare i att, genom et barns blick och erfarenheter, skildra något större och allmängiltigt om livet. Stefan Sundlöf, filmklipper på Dans for livet
Et poetisk fotografi av et øre, med vakkert lys.

Inden for mine øjne

Danmark 2006
Regi: Erlend E. Mo
Med: Cathrine Honoré Pedersen, Katja Siemoneit
Dansk tale
Engelsk tekst
Digital
19min
Tillatt for alle

Katja på 16 år og Cathrine på 8 år har et helt unikt forhold til musikk, til naturen og til det å sanse. Jentene er nemlig blinde. De har likevel utviklet sansene sine godt, og de bruker dem på en måte som få andre gjør. I denne filmen får du et innblikk i hvordan de to jentene tolker, sanser og opplever verden – en verden som er minst like rik som verdenen til en som kan se, men som likevel er annerledes. Med få ord, stemningsfull musikk og vakre bilder inviterer filmen deg til å dikte med og få en ny opplevelse av en kjent verden.

Erlend Mo var ytterst følsom som filmkunstner, og Inden for mine øjne er også et nydelig eksempel på hvordan filmene hans blandet det dokumentariske og det kunstneriske. Morten Thomte, regissør/førsteamanuensis
Teknisk informasjon om filmen Dans for livet + Inden for mine øjne
Attributt Verdi
Spilletid 0t 48m (48 minutter)
Produsert Norge/Sverige/Danmark 2015
Regi Erlend E. Mo
Medvirkende

Vilde Ellegaard Westeng, Geir A. Husby, Catherine Honoré Pedersen, Katja Siemoneit

Tale Norsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Lørdag 06.11.2021 13:00 Lillebil Kjøp

    Vilde fra Dans for livet er til stede på visningen.