En detektiv sitter i en stol med et forstørrelsesglass og en detektivhåndbok.

Sherlock jr.

Vi arrangerer utekino under Oslo stumfilmfestival. Gratis for alle!

Sherlock jr. er en morsom stumfilmkomedie der slapstick-mesteren Buster Keaton spiller rollen som kinomaskinist og mesterdetektiv. Pianist Kjetil Schjander Luhr improviserer musikken til filmen.

En kinomaskinist drømmer om å bli detektiv. Han er også stormende forelsket i en vakker pike. I et selskap hos piken blir en av gjestene oppmerksom på at han mangler en klokke. En perfekt sak for en detektiv! Uheldigvis blir helten selv anklaget for å være tyven. Tilbake på kinoen får kinomaskinisten en ny sjanse til å løse et mysterium. Han sovner på jobb og drømmer at han befinner seg i filmen som blir vist. Denne gangen er et perlekjede stjålet, og maskinisten er blitt til mesterdetektiven Sherlock jr.

Buster Keaton var en av stumfilmkomediens konger. Hans ablegøyer karakteriseres ofte av halsbrekkende stunts der man sitter og biter neglene i frykt for at det skal gå riktig så galt, men samtidig er karakterenes hans alltid veldig elskelige og sjarmerende.

Arrangementet er støttet av Oslo Kommune, og er en del av Bilfritt Byliv-programmet.

Visningen finner sted i gaten utenfor Cinemateket. Arrangementet er åpent for alle, og du trenger ikke billett. Filmkafeen er åpen, men alkohol kan ikke tas med ut av kafeen.

Velkommen!

Teknisk informasjon om filmen Sherlock jr.
Attributt Verdi
Spilletid 0t 44m (44 minutter)
Originaltittel Sherlock Jr.
Produsert USA 1924
Regi Buster Keaton
Skuespillere

Buster Keaton, Kathryn McGuire, Joe Keaton

Tale Stum
Tekst Engelsk mellomtekster
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.33:1
1.33:1

Samarbeids­partnere