En gruppe mennesker om bord i en båt på en elv laget av sjokolade.

Charlie og sjokoladefabrikken

Willy Wonka arrangerer en konkurranse der premien er et besøk på hans vidunderlige sjokoladefabrikk, og fattiggutten Charlie håper på å finne en gullbillett som vil gjøre ham til en av vinnerne.

Det er laget flere filmer basert på Roald Dahls bok om Charlie og sjokoladefabrikken. I Mel Stuarts filmatisering fra 1971 finner vi Gene Wilder i rollen som Willy Wonka. Den gode gutten Charlie Bucket er svært fattig og bor i et gammelt hus sammen med moren sin og fire besteforeldre. Akkurat som andre barn drømmer Charlie om sjokolade, en luksusvare familien hans sjelden kan ta seg råd til. En dag hører han at den myteomspunne sjokoladefabrikkeieren Willy Wonka har gjemt gullbilletter i fem av sine sjokoladeplater. Fabrikken har holdt stengt i årevis, etter at det ble bedrevet spionasje. Den som finner en gullbillett får besøke fabrikken og se noen av de mange hemmelighetene som befinner seg der inne. Charlie håper på å finne en billett, slik at han og bestefar Joe kan bli med innenfor de hemmelighetsfulle fabrikkportene.

Filmen er laget som en familiemusikal, der det er Roald Dahl selv (med David Seltzer som ukreditert medforfatter) som har skrevet manuset. Underveis ble det gjort flere tilpasninger i manuset for at historien skulle fungere som film, blant annet med musikalnumrene.

Tre fabrikkarbeidere (oompa-loompaer) heller fløte ned i en sjokoladeelv.
Teknisk informasjon om filmen Charlie og sjokoladefabrikken
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Originaltittel Willy Wonka and the Chocolate Factory
Produsert USA 1971
Regi Mel Stuart
Medvirkende

Gene Wilder, Peter Ostrum, Jack Albertson, Julie Dawn Cole, Roy Kinnear

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat Blu-Ray
Bildeformat 1.37:1
1.37:1

Forestillinger

  • Søndag 04.02.2024 14:00 Lillebil  
  • Søndag 24.03.2024 14:00 Lillebil