Fullt program i desember

Som du kanskje har fått med deg, skal Cinemateket være stengt i deler av 2022 for oppussing. Vi holder åpent så lenge det lar seg gjøre og lover mange fine filmopplevelser her i desember.

En politimann stirrer morskt på en landstryker og en hjemløs gutt som spionerer.

Her er noen av filmene og seriene du kan se frem til. Hele programmet og billetter slippes i midten av november.

Chaplin-jubileum og stumfilmkonsert

I år fyller Charles Chaplins Småen (The Kid) 100 år! Det må feires og det gjør vi sammen med Arthaus søndag 5. desember med en stumfilmkonsert, der Kjetil Schjander Luhr med flere spiller live til filmen.

Jul på Cinemateket

Tradisjonen tro setter vi opp flere julefilmer, deriblant klassikere som Fanny og Alexander og Reisen til julestjernen, faste cinematek-titler som It’s a Wonderful Life og Mongoland og en mer utradisjonell juletittel som Stanley Kubricks Eyes Wide Shut. Vi gleder oss også til å presentere den tsjekkiske stumfilmklassikeren White Paradise, med levende musikk.

Månedens film

Paolo Sorrentinos nye film The Hand of God stakk av med Sølvløven tidligere i år og blir Månedens film her i desember. Den markerer et nytt kapittel i Sorrentinos karriere, da den tar utgangspunkt i hans eget liv og tragedien som rammet ham da han var tenåring.

Louis Malle

For første gang vier Cinemateket den franske filmskaperen Louis Malle oppmerksomhet med en retrospektiv serie. Malle stod for noen av de vakreste og såreste øyeblikkene i den franske filmhistorien, i filmer som er både svært iøynefallende og psykologisk komplekse. Louis Malle har inspirert mange seinere filmskapere, blant dem Joachim Trier og Eskil Vogt. Se hvordan Jeanne Moreau totalt dominerer lerretet i de fantastiske filmene De elskende og Heisen til skafottet, og gå ikke glipp av kultklassikeren Min middag med André.

Film og psykoanalyse

Sammen med Psykoanalytisk forening inviterer vi til en visning av Eskil Vogts De uskyldige, med foredrag etter filmen.

Følg med på nettsidene og nyhetsbrev for oppdatert programinformasjon. Informasjon om oppussing i 2022 finner du her.