Cinemateket viser film rundtomkring

Vi er for tiden stengt grunnet oppussing, men både barn og voksne skal likevel få tilgang til klassisk cinematekprogram. Fra mars byr vi på jevnlige cinematekforestillinger på Vega Scene, Symra kino og Kunstnernes Hus Kino. I tillegg blir det spesialarrangementer på andre arenaer.

Cinemateket viser film rundtomkring.

2022 blir et annerledes år for Cinemateket. Mens lokalene pusses opp og de prisvinnende kinosalene holdes midlertidig stengt, skal filmprogrammet spres over hele byen.

Dette er spennende, sier Jan Langlo, leder for Cinemateket. Mens vi venter på gjenåpning mot slutten av året, skal vi sørge for smakebiter fra typisk cinematekprogram rundtomkring i Oslo. Selv om tilbudet ikke blir av like stort omfang som vi pleier, håper vi det vil falle i smak for både de som kjenner oss fra før og de som aldri har vært på besøk. Jan Langlo, leder for Cinemateket i Oslo

Foredrag og visninger på Vega

Vega kino, som ligger i Hausmannsgate, skal ha to cinematekvisninger hver uke, torsdager og søndager. Alle filmene blir vist med innledninger og til noen av forestillingene vil det også holdes foredrag. I mars og april bys det på foredrag om to store regissører, polske Krzysztof Kieślowski og italienske Pier Paolo Pasolini, samt et om sovjetisk film. Vega Scene tyvstarter visningene allerede nå på fredag med Forstyrret filmsalong og visning av den elleville Nicolas Cage-filmen Prisoners of the Ghostland. Deretter fortsetter cinematekvisningene fra torsdag 10. mars.

Familieforestillinger og seniorkino på Lambertseter

På Symra Kino på Lambertseter inviterer Barnas Cinematek til familiefilm annenhver lørdag fra 19. mars. Da står blant annet Charlie Chaplins Gullfeber og Mormor og de åtte ungene i byen på plakaten. I tillegg blir det visning av filmklassikere på dagtid annenhver tirsdag. Per Haddal er på plass med sin filmsalong den 22. mars og vil presentere Ingmar Bergmans Jordbærstedet fra 1957.

Kunstfilm og Barnas Cinematek på Kunstnernes Hus

På Kunstnernes Hus Kino ved Slottsparken byr Cinemateket på forestillinger for både barn og voksne. I slutten av mars kommer kurator Greg Pope med sitt kunstfilmkonsept The Dream that Kicks, og presenterer Sarah Pucills essayistiske filmdikt Magic Mirror. Også på Kunstnernes Hus blir det egne forestillinger for barn. Cinematekets stumfilmpianist, Kjetil Schjander Luhr, inviterer til stumfilmmoro søndag 3. april. Deretter følger nydelige barnefilmer hver søndag.

Stumfilmkonsert på Teknisk museum

Fritz Langs Metropolis har hatt en enorm innflytelse på science fiction og alle slags dystopiske framtidsvisjoner innen film, litteratur og billedkunst. Torsdag den 24. mars inviterer Cinemateket i samarbeid med Teknisk Museum til en fabelaktig stumfilmkonsert hvor Kjetil Schjander Luhr med orkester fremfører nykomponert musikk til filmen.

Sjekk filmprogrammet

Vil du vite mer om oppussingen?

Samarbeids­partnere