Cinemateket pusser opp

I 2022 skal Filmens hus bygges om og Cinemateket er midlertidig stengt. I byggeperioden vil vi likevel ha jevnlige visninger på alternative arenaer, om enn ikke i samme målestokk som vi pleier.

Bilde fra utekino med publikum foran et lerret som viser Buster Keaton-film.

Foto: Geir Friestad NFI/Cinemateket

Cinemateket vil være stengt fra 23. desember 2021. I denne perioden blir det et opphold i det regulære programtilbudet fra Cinemateket. Alle aktive medlemskap vil fryses fra det øyeblikket vi stenger til vi åpner igjen. I perioden Cinemateket er stengt, vil vi samarbeide med andre visningssteder i Oslo og arrangere ukentlige visninger og et utvalg av spesialarrangement.

Alternative arenaer

Fra mars vil du kunne oppleve filmarven og klassisk cinematekinnhold på tre faste visningssteder i Oslo. Vi vil ha cinematek-visninger på Vega Scene, Kunstnernes hus kino og Symra - Nordisk Film Kino. I tillegg vil vi gjøre spesialarrangement med Teknisk museum og på andre arenaer. Omfanget på visningene vil ikke bli det samme som når vi har ordinær drift og vi vil i hovedsak ha digitale visninger.

Program og informasjon

Vi slipper de første titlene i februar og anbefaler deg å fortsette å abonnere på nyhetsbrevet for Cinemateket og Barnas cinematek for å få med deg informasjon om program, visningstider og priser. Følg oss også i sosiale medier for siste nytt. Dersom du ikke mottar nyhetsbrev allerede, kan du registrere deg her.

Medlemsskap

Har du et gyldig medlemsskap? Dette vil fryses i oppussingsperioden og starter å løpe igjen så fort vi åpner dørene til de nyoppussede lokalene våre.

Om oppussingen

Publikumsarealene, med unntak av kinosalene, trenger oppussing etter 25 års bruk, og kontorlokalene skal moderniseres. De nye lokalene skal gi bedre brukeropplevelser, med nye løsninger for billettsalg, kafé/restaurant, aktivitetsrom for barn og bedre toalett- og garderobefasiliteter. I tillegg skal maskinrommene utvides og det vil bli bedre lydisolering mellom salene og publikumsarealene. Dessuten flyttes fasadelivet ut til gaten igjen, slik det opprinnelig var tenkt da huset ble bygget i 1939