Melodier fra Mummidalen

Vi utforsker mummitrollenes forunderlige verden med visninger og arrangementer for både barn og voksne.

Snusmumrikken: Melodier i Mummidalen.

Tove Janssons mummitrollfigurer har begeistret barn og voksne gjennom flere generasjoner, og det er laget både bøker, tegneserier, filmer og tv-serier om dem. Utover vinteren ser vi nærmere på ulike temaer knyttet til mummitrollenes verden gjennom filmvisninger, samtale, dypdykk i et helt nytt, norsk dataspill og tegnekurs for barna. På Barnas filmrom kan barnehager og barnefamilier kose seg med aktivitets- og fargeleggingsark fra Moomin Characters Oy. 

Tre ganger mummitrollet

Mummitrollene har funnet veien til filmlerretet og tv-ruta utallige ganger. På Barnas cinematek kan du utforske estetikken i tre ulike animasjonsfilmer, der du får se både tegnefilmer og stop-motion animasjon. Vi viser Mummitrollet – Kometen kommer, Mummitrollet på rivieraen og Mummitrollets farlige midtsommer.

Søndag 3. mars

Mummi-dag 

Denne våren utgir spillstudioet Hyper Games Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen. Videospillet er inspirert av Tove Jansson sine egne illustrasjoner av Mummitrollet. Søndag 3. mars inviterer vi til aktiviteter for både barn og voksne. Barna kan blant annet lære å tegne et mummitroll sammen med profesjonelle tegnere fra spillstudioet, prøve spillet på en spesialbygget spillboks og se tegnefilmen på stort lerret!

For de voksne inviterer vi til et dypdykk (kl. 16.00) i det å forvalte Tove Janssons kunstneriske univers, der daglig leder Are Sundnes i Hyper Games samt litteraturviter, bibliotekar og skribent Guro Slåstad stiller i panelet, sammen med produsent Kira Schroeder fra Moomin Characters Oy Ltd. 

Boksalg

Tove Jansson 

I januar til mars selger vi Paul Gravetts rikt illustrerte bok Tove Jansson – Illustratøren som er gitt ut på Kontur forlag. Boken koster 349 kr. 

Tove Jansson tegnet sin første mummi på en uthusvegg før hun overførte Mummidalen til papir på 1940-tallet. Denne boken viser en ny og innsiktsfull forståelse av hennes liv og kunst, fra fantasifullt barn til kunststudent, maler, forfatter, tegneserieskaper og illustratør, og som lesbisk bohem og finsk kulturikon.