Snusmumrikken: Melodier i Mummidalen.

Hvordan forvalte Tove Janssons univers?

Denne våren utgir spillstudioet Hyper Games Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen, som er basert på karakterer skapt av Tove Jansson. Vi inviterer til en samtale om hvordan Hyper Games har latt seg inspirere og ser også nærmere på andre adapsjoner av Mummi-universet.  

Den finlandssvenske kunstneren og forfatteren Tove Jansson døde i 2001, men kunsten hennes lever videre. Stadig nye generasjoner får et forhold til Mummidalen.

Hvordan har Hyper Games jobbet med Tove Janssons univers i Snusmumrikken: Melodien i Mummidalen, og hvordan beskytter rettighetshaverne Tove Janssons verk? 

Til samtalen får vi besøk av Are Sundnes, daglig leder i Hyper Games, som også vil presentere det nye spillet. Dessuten deltar litteraturviter, bibliotekar og skribent Guro Slåstad, som i sin masteroppgave tok for seg Janssons forfatterskap. I tillegg kommer produsent Kira Schroeder fra Moomin Characters Oy Ltd, som er selskapet som eier rettighetene til Tove Janssons verk og som ble grunnlagt av henne allerede på 1950-tallet.

Samtalen modereres av cinematekkurator Hege Jaer.

Arrangementet er gratis, men du må ta ut en billett. 

Teknisk informasjon om filmen Hvordan forvalte Tove Janssons univers?
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)

Forestillinger

  • Søndag 03.03.2024 16:00 Lillebil