Johannes Stjärne Nilsson

Den svenske filmskaperen Johannes Stjärne Nilsson har i en årrekke skapt sagnomsuste og særdeles minneverdige filmer hvor rytmer og absurd humor står i sentrum.

Svensk filmskapet.

Mange av filmene har Stjärne Nilsson laget sammen med Ola Simonsson, som han driver produksjonsselskapet Kostr-Film med, blant annet den mest kjente – Music for One Apartment and Six Drummers fra 2001, en film hvor seks trommeslagere inntar en leilighet og spiller på alt de finner av møbler og kjøkkenredskaper.

Nilsson og Simonsson startet, og spiller i, musikkgruppa Six Drummers, som figurerer i en rekke av filmene – blant dem den kritikerroste spillefilmen Sound of Noise fra 2010. I tillegg har Nilsson laget en rekke reklamefilmer, musikkvideoer, og stått for ulike live events med de seks trommeslagerne. Alt sammen veldig morsomt, og gjort med en sylskarp observasjonsevne og enestående sans for absurde opptrinn og detaljer.

23. januar har vi gleden av å invitere til den norske premieren på Nilssons nye film The Bear, som er en norsk koproduksjon med Ingrid Bolsø Berdal i hovedrollen, og med musikk av Lars Horntveth. Deretter viser vi et utvalg av høydepunkter fra Nilssons karriere, og ikke minst den fantastiske spillefilmen Sound of Noise, som er en mesterlig gjennomført energibombe av en film, beskrevet som «Bonnie and Clyde on drums».

Dame i bjørnekostyme.

The Bear.

Musikkterrorister.

Sound Of Noise.

Music For X Mas.
På en restaurant.

Man Without Direction.

På en restaurant.

Rain.