Kvinne i restaurant.

Kortfilmer av Johannes Stjärne Nilsson

En fantastisk samling av kortfilmer signert Johannes Stjärne Nilsson, hvor seks trommeslagere går løs på jula, hvor en mann løper Sverige på langs, og hvor en uheldig flyndre ender med å bli spist av en rev.

Johannes Stjärne Nilsson har, sammen med sin medregissør Ola Simonsson, laget en lang rekke prisbelønte, energiske og svært underholdende kortfilmer siden midten av 90-tallet. I dette programmet viser vi følgende filmer (men ikke nødvendigvis i denne rekkefølgen):

Bakom mahognybordet

1996, 10min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson
Med: Richard Turpin, Anna Modéer-Wiking, Lars Engqvist, Sven Lindberg.

Göran kommer til kontoret en helt vanlig mandag morgen. Han starter som alltid dagen med en sigarett og en kopp kaffe. Men når han skal løfte kaffekoppen, innser han at han ikke lenger har noen hånd. Deretter forsvinner den ene kroppsdelen etter den andre. Dette er både pinlig og ubehagelig for Göran.

Sverige

2000, 8min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson

En dresskledd mann løper. Han løper og løper, over jorder, gjennom skoger, over en minigolfbane, gjennom et bryllup og forbi en fest. Ingen legger merke til ham, der han løper gjennom Sverige, helt opp til finskegrensen.

Hotel Rienne

Et muntert par.

2002, 27min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson. Svensk tale.

Dagen begynner som alle andre dager for Henry Dahlberg. Han kommer til jobben og tar heisen opp til sjette etasje. Men han finner snart ut at noe er galt, veldig galt. Hendelser gjentar seg og i korte glimt kastes han inn i den nære fremtiden. Gradvis går det opp for Henry at den lineære tiden har opphørt, og at ting har begynt å skje i feil rekkefølge.

Du var där med din polare Frank

2004, 10min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson. Svensk tale.

I 1980 satte 16 år gamle Annelie inn en kontaktannonse i Veckorevyn, der hun prøvde å komme i kontakt med Jörgen, som hun møtte på en konsert med Gyllene Tider i Göteborg. «Du var der med kompisen din, Frank. Jeg var der med mine venner Helena, Liza og Eva.» Hva skjedde med Annelie og Jörgen siden?

Spättans väg

En klassisk middagsrett.

2005, 10min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson.

Hvordan ender en flyndre opp med å bli spist av en rev?

Music for One X-mas and Six Drummers

Uvanlig julegjeng.

2010, 5min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson.

Seks trommeslagere inntar et gamlehjem for å lage julestemning for de eldre. De spiller på nøtteknekkere, juletrær, broderi, stjerneskudd, symaskiner og mer. Oppfølgeren til Music for One Apartment and Six Drummers.

I Princip bris

Mann med rødt fotoapparat.

2013, 9min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson & Ola Simonsson.

En mann lytter til værmeldingen, og drar deretter resolutt ut for å sjekke om værmeldingen stemmer. Han tar bilder av værmålerne på de ulike stedene. Musikk av Lars Horntveth.

Regn

Regnvåte heispassasjerer.

2014, 9min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson.
Med: Sally Phillips, Jenny Hagberg, Anders Jansson, Zerny Thor.

«It’s raining on my house and none of the others.» (Nick Cave). En kvinne går rundt med en regnsky over hodet. Ingen rundt henne reagerer når hun går gjennom dagen og gjør det hun vanligvis gjør.

Man utan riktning

Mystisk hotell.

2015, 15min. Regi: Johannes Stjärne Nilsson, Pelle Öhlund & Nina Jemth
Med: Pelle Öhlund, Frida Andersson, Gunilla Ericsson, Therese Kvist, Pierre Björkman, Niclas Lendemar, Nina Jemth.

Når bilen hans bryter sammen, sjekker D inn på et tilfeldig hotell. Dette er et mystisk og shabby hotell fullt av endeløse korridorer, dødelige servitører og talkshowverter som hugger hodet av gjestene sine. En mørk, humoristisk og surrealistisk reise inspirert av Dantes Inferno.

Teknisk informasjon om filmen Kortfilmer av Johannes Stjärne Nilsson
Attributt Verdi
Spilletid 1t 42m (102 minutter)
Produsert Sverige 2001
Regi Johannes Stjärne Nilsson
Tale Svensk
Tekst Engelsk / utekstet
Aldersgrense 9 år
Visningsformat 35mm

Forestillinger

  • Fredag 01.02.2019 18:00 Lillebil  
  • Tirsdag 05.02.2019 18:00 Tancred