Gutt ser ut over by.

Your Name

Storslagen anime fra Makoto Shinkais hånd.

To tenåringer med komplett forskjellige liv: Mitsuha lever i den stille landsbyen Itomori, vakkert beliggende mellom fjellene og en idyllisk, men underlig sirkelrund innsjø, mens Taki har et langt mer hektisk liv i storbyen Tokyo. Nettopp et slikt liv Mitsuha drømmer om, og som hun får oppleve på en helt annen måte enn hva hun forventet, der hun våkner en morgen i Takis kropp. Med ujevne mellomrom bytter nemlig ungdommene kropp mens de sover, med alt av forviklinger dette medfører.

Et slikt plot kunne i andre hender blitt både pinlig og raskt uinteressant, men hos Shinkai er dette bare begynnelsen, langsomt fører han filmens mange sidehistorier sammen til en storslagen og fantasifull fabel. Ikke underlig at Your Name ble en enorm kassasuksessen i japansk animasjonsfilm, til og med foran Chihiro og heksene. Regissør Makoto Shinkai, som før dette helst var en anerkjent auteur blant entusiaster, ble nå et av de store navnene innen anime og lansert som Miyazakis arvtaker. Store sko å fylle, og egentlig en håpløs sammenligning da det nok er mer som skiller med tanke på hvilke typer historier og tema de interesserer seg for, enn hva de har til felles.

Det hele er smellvakkert penslet ut over kinolerretet til en verden som både tar vare på nostalgien i Japansk animasjonskunst med bånd til Studio Ghiblis filmer, samtidig som den er kreativ og full av lekre påfunn i sitt moderne uttrykk. Filmpolitiet, NRK
Teknisk informasjon om filmen Your Name
Attributt Verdi
Spilletid 1t 46m (106 minutter)
Originaltittel Kimi no na wa
Produsert Japan 2016
Regi Makoto Shinkai
Medvirkende

Ryûnosuke Kamiki, Mone Kamishiraishi, Ryô Narita

Tale Japansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Lyd 7.1
Bildeformat 1.78:1
1.78:1

Forestillinger

  • Søndag 11.07.2021 16:00 Lillebil  
  • Onsdag 14.07.2021 18:00 Lillebil  
  • Søndag 18.07.2021 16:00 Lillebil