Ulvenes klan

Dette er en av filmhistoriens største og mest gjennomførte sjangerhybrider. 

Kommende forestillinger

  • I morgen 23.04.2024 17:30 Kjøp
Se alle forestillinger

Ulvenes klan er filmen som vellykket og nærmest mot alle odds klarer å blande sammen folk-horror, monsterfilm, kung-fu, action og kostymedrama til en energisk filmopplevelse som fortsatt er unik, over tyve år etter premieren. I tillegg er den basert på en sann historie.

Grunnlaget for filmen er herjingene til det såkalte villdyret fra Gévaudan. Sommeren 1764 ble en ung pike drept av udyret mens hun gjetet families kyr. Dette ble opptakten til en serie med drap tilknyttet beistet som antok mytologiske dimensjoner. Det er denne mytologien som legger grunnlaget for Christophe Gans episke kult-cocktail.

Vi møter junkeren Grégoire de Fronsac utsendt av kongen for å etterforske hendelsene, sammen med sin venn irokeseren Mani. Raskt oppdager de at lokalbefolkningen benytter de kaotiske tilstandene som hersker til å angripe de utstøtte i Gévaudan. Etter å ha reddet en lokal taterjente fra å bli lynsjet, kommer de Fronsac på kant med den lokale adelsmannen Jean-François de Morangias. Det hjelper ikke at de Fronsac er en levemann som får et godt øye til de Morangias søster Marianne. Samtidig viser det seg at flere av adelsmennene i Gévaudan har mørke hemmeligheter som de ikke ønsker avslørt. Dette vekker interessen til en enigmatisk og mystisk, italiensk kurtisane med sin egen agenda knyttet til hendelsene. Samtidig fortsetter beistet å forsyne seg av lokalbefolkningen i et økende tempo og det er klart at de Fronsac også står på menyen …

Opprinnelig skulle Christophe Gans regissere en filmatisering av Jules Vernes roman En verdensomseiling under havet.  Dette var et ambisiøst prosjekt han jobbet med i en årrekke uten å få finansene på plass, men medprodusent Canal+ anbefalte ham å ta en titt på et synopsis fra den unge manusforfatteren Stephane Cabel. Cabel var en fan av tv-filmen La Bête du Gévaudan som hadde kultstatus i Frankrike, og hentet inspirasjon derifra til å skrive utkast til det som skulle bli Ulvenes klan. Gans, som også var fan av La Bête du Gévaudan, fattet umiddelbart interesse og bearbeidet historien til et fullt manus. Gans fikk så med produsenten Samuel Hadida, mannen bak Tony Scotts True Romance samt Gans forrige film Crying Freeman, basert på mangaen med samme navn. Bak kamera finner vi også den taiwanske actionkoreografen Phillip Kwok, som har jobbet på Bondfilmen Tomorrow Never Dies og en rekke Hong Kong actionfilmer som kung-fu klassikeren Five Deadly Venoms. Selveste Beistet er laget av Jim Henson’s Creature Shop. Effektkompaniet til Kermits far som har levert monstre til en rekke filmer, nå sist til horrorsuksessen Five Nights at Freddy’s.

I Ulvenes klan balanserer regissør Christophe Gans en rekke forskjellige uttrykk og genrer uten at filmen kollapser under sin egen vekt. Dette er en intens skrekkfortelling, en høyenergisk actionfilm og et komplekst drama.

Teknisk informasjon om filmen Ulvenes klan
Attributt Verdi
Spilletid 2t 22m (142 minutter)
Originaltittel Le pacte des loups
Produsert Frankrike 2001
Regi Christophe Gans
Medvirkende

Samuel Le Bihan, Mark Dacascos, Jérémie Renier, Vincent Cassel, Émilie Dequenne, Monica Bellucci

Tale Fransk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd DTS
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Forestillinger

  • Fredag 22.03.2024 21:00 Lillebil  
  • I morgen 23.04.2024 17:30 Lillebil Kjøp