En liten gutt med shorts, støvler og bar overkropp sitter på toppen av noe som ser ut som stabel med trestammer og strekker armene ut i været. Rundt ham er det skog.

Ukjent landskap

En familie lever ut drømmen om et uavhengig liv i naturen. Når en tragedie rammer dem, står de i fare for å miste alt, og de må igjen møte det moderne samfunnet.

På en liten gård omgitt av granskog, bor en familie som har tatt et utradisjonelt valg. Maria, Nik og deres fire barn dyrker sin egen mat, har hjemmeundervisning og samsover. De bruker tiden på å være sammen, leve tett på naturen og bli selvforsynte.

Så blir verdenen de kjenner snudd på hodet. Plutselig må de motvillig endre livsstil og bli en del av det moderne samfunnet igjen. Ukjent landskap er en nær historie om vårt ansvar overfor jorden, våre barn og våre livsvalg. Om å miste det kjæreste man har og hvordan finne fotfeste igjen.

Prisvinner

Den nære og personlige dokumentarfilmen vant storjuryens pris under Sundance filmfestival tidligere i år og vant også nylig HUMAN-prisen for beste norske dokumentarfilm under HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival.

Fotoutstilling i første etasje

Fotoutstillingen «Ukjent landskap» tar deg med inn i en naturnær og ekte verden gjennom fotograf Maria Gros Vatnes fengslende fotografier av hennes familie i det som var hennes store livsprosjekt: å leve et fritt og uavhengig familieliv i pakt med naturen. Utstillingen befinner seg i første etasje på Cinemateket og er åpen for publikum til midten av april.

Teknisk informasjon om filmen Ukjent landskap
Attributt Verdi
Spilletid 1t 23m (83 minutter)
Produsert Norge/Storbritannia 2024
Regi Silje Evensmo Jacobsen
Tale Norsk og engelsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 10.03.2024 17:45 Tancred  

    Norgespremiere og utstillingsåpning.

  • Lørdag 16.03.2024 14:00 Lillebil  
  • Tirsdag 19.03.2024 18:00 Tancred  

    Etter filmen blir det en liten prat om Maria Gros Vatnes fotografiske arbeider i utstillingen nede i 1. etasje.

  • Lørdag 23.03.2024 16:00 Lillebil  

Se mer av