Mange folk i et klasserom.

Explanation for Everything

Prisvinnende ungarsk drama. Møt regissøren. 

Kommende forestillinger

  • Lørdag 21.09.2024 18:00 Kjøp

    Besøk av  regissør Gábor Reisz.

Se alle forestillinger

Skoleåret er på hell, og Abel strever med å holde fokus på en nært forestående eksamen. På hjemmebane blir Abels liv dominert av hans nasjonalkonservative foreldre, mens på skolen er han håpløst forelsket i venninna Janka, som igjen er forelsket i den liberale historielæreren Jakab. Helt uforvarende havner Abel midt i skuddlinjen for de politiske motsetningene som preger dagens Ungarn. 

Explanation for Everything er en engasjerende og vittig coming of age-film. Abel blir møtt med skyhøye og ofte motstridende forventninger fra lærere og – ikke minst – foreldre, noe som gjør det enda vanskeligere å manøvrere i møtet med den komplekse voksenverdenen. Dette er også en politisk film. På mesterlig og lekent vis tar filmen pulsen på polariseringen som splitter mange europeiske land i dag. Regissør Gábor Reisz formidler historien fra flere karakterers synsvinkler og framstiller et nyansert bilde av dagens Europa.

Explanation for Everything har vunnet en rekke priser på internasjonale festivaler, blant annet i Venezia, Chicago og Las Palmas. På årets Kosmorama i Trondheim vant filmen New Directors-prisen. Vi har tidligere vist Gábor Reiszs film For Some Inexplicable Reason (2014).

Møt regissøren

Gábor Reisz vil være til stede ved visningen. Filmen vises i samarbeid med MBK Ungarsk venneforening i Norge.

Omtale fra Kosmorama filmfestival

Explanation for Everything ultimately digs into political and social differences that have divided countries worldwide in an unexpected and remarkably insightful manner. Brian Tallerico - rogerebert.com
Teknisk informasjon om filmen Explanation for Everything
Attributt Verdi
Spilletid 2t 31m (151 minutter)
Originaltittel Magyarázat mindenre
Produsert Ungarn/Slovakia 2023
Regi Gábor Reisz
Medvirkende

Adonyi-Walsh Gáspár, István Znamenák, András Rusznák

Tale Ungarsk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Lørdag 21.09.2024 18:00 Tancred Kjøp

    Besøk av  regissør Gábor Reisz.

Samarbeids­partnere

MBK Ungarsk venneforening i Norge

Se mer av