Tre uteliggere og en forlatt baby.

Tokyo Godfathers

Den beste julefortellingen av dem alle?

Rekken av klassiske julefortellinger har med Tokyo Godfathers fått et nytt medlem, og om verden hadde vært en tøddel rettferdig så ville denne ha stått fjellstøtt side ved side med It’s a Wonderful Life som den ultimate julestemningskaperen.

Det er juleaften og tre dysfunksjonelle hjemløse finner en forlatt baby i en søppelhaug. Egentlig vil de (i alle fall dragartisten Hana) beholde barnet, men ikke før de har konfrontert foreldrene med den grusomme gjerningen. Denne jakten bringer dem rundt i et vinterlig Tokyo hvor de møter mennesker som kan lede mot en løsning på mysteriet, men som like ofte har en link mot karakterenes fortid. Jakten blir i stor grad en konfrontasjon med egne valg og hva som har ledet til det livet de nå lever.

Tokyo Godfathers er et mysterium, en komedie og en krim, men mest av alt er den et levende bevis på at animasjonsfilm kan være like levende og berøre like mye som en hvilken som helst live-action film. Den krever ikke at du tror på julenissen eller mirakler, men insisterer på at du tror på det gode i mennesket.

Teknisk informasjon om filmen Tokyo Godfathers
Attributt Verdi
Spilletid 1t 32m (92 minutter)
Orginaltittel Tōkyō Goddofāzāzu
Produsert Japan 2003
Regi Satoshi Kon
Skuespillere

Toru Emori, Aya Okamoto, Yoshiaki Umegaki

Tale Japansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Onsdag 01.08.2018 18:00 Lillebil  
  • Fredag 03.08.2018 18:00 Lillebil  
  • Tirsdag 07.08.2018 18:00 Lillebil  

Se mer av