To jenter sitter tett inntil hverandre.

Til min søster

Et utfordrende og kontroversielt drama om ungdom og seksualitet

Kommende forestillinger

 • Torsdag 12.01.2023 18:00 Kjøp

  Billetter kommer i salg snart. (Vega Scene)

 • Søndag 22.01.2023 18:00 Kjøp

  Billetter kommer i salg snart. (Vega Scene)

Se alle forestillinger

Franske Catherine Breillat vakte oppsikt med den seksuelt eksplisitte, men genuint uerotiske feministiske filmen Romance i 1999. Hennes neste film Til min søster er ikke like kald som Romance, men også denne gangen befatter Breillat seg med vonde og tidvis ubehagelige følelser knyttet til seksualitet. Denne stilsikre og tematisk vågale filmen handler om to søstre som er på sommerferie med sine delvis fraværende foreldre. Den eldste, Elena, er smellvakker, den yngste er en tykkladen jente i sin tidlige pubertet (derav den engelske tittelen Fat Girl). Elena møter en italiensk turist på en kafé og innleder et forhold som blant annet medfører at hun debuterer seksuelt – foran øynene på lillesøsteren.

Breillat er like lite redd for nakenhet og erigerte kjønnsorganer som hun var i Romance, selv om sex-scenene her er annerledes og mindre sensasjonelle. Dette er en film om ungdom og seksualitet, og Breillat skildrer de stillestående sommerstemningene i en tenårings liv med en fintfølelse som man sjelden ser ellers. Vær oppmerksom på den drøye slutten, som kommer som en knyttneve i ansiktet. Filmen ble i sin tid forbudt i Toronto på grunn av sex-scenene, til sterke protester fra filmskapere som David Cronenberg og Atom Egoyan. I ettertid har Til min søster blitt stående som kanskje den beste og mest interessante filmen til en av Frankrikes mest egenartede filmkunstnere.

Much more than a perfectly realized vignette about seduction. It is the latest and most powerful dispatch yet from Ms. Breillat, France’s most impassioned correspondent covering the war between the sexes. The New York Times
Teknisk informasjon om filmen Til min søster
Attributt Verdi
Spilletid 1t 33m (93 minutter)
Originaltittel À ma soeur
Produsert Frankrike 2001
Regi Catherine Breillat
Medvirkende

Anais Reboux, Roxane Mesquida, Libero De Rienzo, Arsinée Khanjian, Romain Goupil

Tale Fransk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

 • Torsdag 12.01.2023 18:00 Vega Scene Kjøp

  Billetter kommer i salg snart. (Vega Scene)

 • Søndag 22.01.2023 18:00 Vega Scene Kjøp

  Billetter kommer i salg snart. (Vega Scene)