En kvinne ligger sideveis i sengen og ser tankefull ut. En mann ligger bak henne og støtter hodet i den ene hånden mens han ser alvorlig på henne.

The Graduate

En av 60-tallets store filmsuksesser med Dustin Hoffman i sin første store rolle.

The Graduate var en av de virkelig betydningsfulle filmene på slutten av 60-tallet, og en av filmene som viste vei mot det som har blitt kalt «New Hollywood», hvor en ny generasjon med yngre filmskapere (Scorsese, Coppola, Malick, Bogdanovich med flere) tok over den amerikanske filmbransjen. Moteriktig og kalkulert ble The Graduate ved hjelp av Simon & Garfunkels soundtrack en av 60-tallets store suksesser. Den hadde et provoserende og pirrende seksuelt tema, og ikke minst en hovedrolleinnehaver, Ben (Dustin Hoffmans første store rolle), hvis problemer alle kunne forholde seg til. Regissør Mike Nichols var også sammen med sin fotograf nyskapende rent visuelt gjennom en flott bruk av cinemascope-formatet. Men det var kanskje først og fremst den forfriskende og (for film) nyskapende bruken av komisk dialog som gikk best hjem hos ungdommen.

Ben kommer hjem til barndomshjemmet etter avsluttet college og treffer foreldrenes alkoholiserte og halvpatetiske, men akk så fristende kvinnelige venn, Mrs. Robinson. Men så blander Ben kortene og begynner samtidig å gå ut med Mrs. Robinsons uskyldsrene datter Elaine.

Teknisk informasjon om filmen The Graduate
Attributt Verdi
Spilletid 1t 46m (106 minutter)
Originaltittel Norsk tittel: Manndomsprøven
Produsert USA 1967
Regi Mike Nichols
Skuespillere

Anne Bancroft, Dustin Hoffman, Katharine Ross, Murray Hamilton, William Daniels

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono

Forestillinger

  • Tirsdag 04.08.2020 18:30 Tancred  
  • Torsdag 06.08.2020 20:30 Tancred  
  • Fredag 07.08.2020 18:30 Tancred  
  • Tirsdag 11.08.2020 18:30 Tancred