To menn og en kvinne i et badekar.

The Dreamers

Erotikk og film i 60-tallets Paris.

Handlingen iThe Dreamers utspiller seg i 1968.

Den unge amerikaneren Matthew ser Nicholas Ray-filmer på Cinémathèque Française, og blir med og demonstrerer når cinematek-grunnlegger Henri Langlois får sparken. I demonstrasjonen møter han den vakre franske jenta Isabelle, og tvillingbroren hennes, Theo. Noen dager seinere ringer Theo og inviterer ham over på middag. Isabelle og Theo bor i en diger leilighet midt i Paris sammen med sine frilynte, intellektuelle foreldre. Neste dag drar foreldrene ut av byen, og tvillingene blir igjen aleine i leiligheten. De inviterer Matthew til å flytte inn, noe han gjør uten å nøle.

Noe av det første som skjer, er at Matthew utfordres til å ha sex med Isabelle på kjøkkengulvet, mens Theo står ved siden av og steker speilegg. Dette setter tonen: En uskyldig utenforstående kastes måpende inn i et søskenforhold som er så intimt at det grenser mot det incestuøse. Det handler om en naiv og jomfruelig amerikaner sitt møte med seksuelt nonsjalante og frigjorte franskmenn. Matthew blir i begynnelsen brydd av det ublyge og uproblematiske forholdet søskenparet har til nakenhet og sex. De går på do sammen. De sover sammen, nakne. De spiller leker hvor straffen er at den ene må onanere foran den andre. Matthews syns åpenbart at dette er noe uvanlig, men gradvis forsvinner hemningene hans og han blir med på notene.

Samtidig handler The Dreamers om film, og byr på en spenstig og morsom reise inn i filmhistorien. Isabelle imiterer Greta Garbo i Queen Christina (1933). De diskuterer hvem som er størst av Charles Chaplin og Buster Keaton. De løper gjennom Louvre-museet for å prøve å slå rekorden til Anna Karina & co. i Godards Outsiderbanden (1964). Bertolucci kryssklipper mellom sin egen film og klassikere fra filmhistorien, og det er absolutt da The Dreamers er på sitt beste.

Teknisk informasjon om filmen The Dreamers
Attributt Verdi
Spilletid 1t 55m (115 minutter)
Produsert Storbritannia/Frankrike 2003
Regi Bernardo Bertolucci
Medvirkende

Michael Pitt, Louis Garrel, Eva Green

Tale Engelsk og fransk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1