Mann bak fengselsvindu.

The Balloonatic + The Goat

To herlige slapstick-komedier der Buster Keaton blant annet drar på ekspedisjon i en luftballong og blir forfulgt av løpende politimenn. Kjetil Schjander Luhr spiller levende pianomusikk til begge filmene.

The Balloonatic

(regi: Edward F. Cline og Buster Keaton, 1923, 22min)

Etter en rekke forviklinger i en fornøyelsespark havner Buster ved en tilfeldighet ombord i en luftballong. Det går ikke lang tid før han får hele ballongen til å styrte – midt ute i ødemarken. Her får han virkelig testet sine kunnskaper om villmarksliv. Buster må forsøke seg på både fisking, opptenning av ild, padling i en sammenleggbar kajakk og bjørnejakt. I tillegg dukker det også opp en vakker kvinne…

The Goat

(regi: Buster Keaton og Malcolm St. Clair, 1921, 21min)

Denne gangen er Buster virkelig på feil sted til feil tid! Det hele starter når han går nedover gaten og kikker inn i et fengselsvindu. Der venter den kriminelle fangen Dead Shot Dan på å bli fotografert. Dead Shot Dan lurer fotografen til å ta bilde av Buster i stedet, og snart har Buster ansiktet sitt på alle byens etterlyst-plakater. Det blir full rulle med sinte politimenn, en vakker pike i nød, en hestesko som bringer ulykke og – ikke minst: En uforglemmelige scene der Buster sitter helt foran på et lokomotiv som kjører i full fart rett mot kameralinsen.

Cinematekets faste pianist Kjetil Schjander Luhr improviserer all musikken til filmene, levende i kinosalen.

Teknisk informasjon om filmen The Balloonatic + The Goat
Attributt Verdi
Spilletid 0t 45m (45 minutter)
Originaltittel The Balloonatic + The Goat
Produsert USA 1921
Regi Buster Keaton, Eddie Cline, Malcolm St. Clair
Skuespillere

Buster Keaton, Virginia Fox, Joe Roberts, Phyllis Haver, Babe London

Tale Stum
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Blu-Ray
Bildeformat 1.33:1
1.33:1