Mange mennesker ligger i en haug på gulvet på en rullekøytebane.

Chaplin på rulleskøyter + Eventyreren

To underholdende kortfilmer med Charlie Chaplin, med både akrobatikk på rulleskøyter og en vill politijakt. Kjetil Schjander Luhr spiller levende pianomusikk til filmene.

I Eventyreren spiller Chaplin en fange på rømmen. Etter en politijakt som går både høyt og lavt rister Chaplin politiet av seg. Snart møter han en vakker og rik pike som han redder fra å drukne. Sliten og medtatt blir han tatt med hjem til henne, og ikledd nye stilige klær. Faren til piken har lite sans for den nye gjesten. Når han ser et bilde i avisen av den rømte fangen, prøver han iherdig å få overgitt ham til lovens lange arm.

Chaplin på rulleskøyter er kanskje aller mest kjent for Chaplins elleville opptreden på rulleskøyter. I filmen møter vi Chaplin i rollen som en elendig servitør på en restaurant. Han betjener kunder uvørent og mikser de underligste drinker. Men i lunsjpausene briljerer han stort – på den lokale rulleskøytebanen! Chaplin var dyktig til å stå på skøyter, og all skøytingen i filmen gjøres av han selv. Filmen regnes blant Chaplins morsomste kortfilmer fra denne perioden.

Teknisk informasjon om filmen Chaplin på rulleskøyter + Eventyreren
Attributt Verdi
Spilletid 0t 49m (49 minutter)
Originaltittel The Rink + The Adventurer
Produsert USA 1916
Regi Charles Chaplin
Medvirkende

Charles Chaplin, Edna Purviance, Eric Campbell, Henry Bergman, Albert Austin

Tale Stum
Tekst Engelsk
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.33:1
1.33:1