To personer sitter på en terrasse.

Summer Wars

Det kunne virke som en enkel sommerjobb, men plutselig må Kenji redde verden!

Hosoda tok utgangspunkt i to vidt forskjellige tema da han ga seg i kast med Summer Wars: det å være et nytt medlem i en stor familie og virtuell krigføring med håndfaste konsekvenser – inspirert av henholdsvis møtet med hans kones familie og hans egen novellefilm, Digimon: Our War Game.

Handlingen i Digimon-filmen er faktisk så lik at den med rette kan kalles et førsteutkast, som Hosoda med Summer Wars endelig har raffinert og polert. Det gjelder også det særegne, visuelle uttrykket denne verdenen har, med fargerike, kontrastfylte flater på helhvit bakgrunn. Dette uttrykket har han også utviklet over tid: fra Digimon-filmen, til Louis Vutton-reklame­kortfilmen Superflat Monogram i samarbeid med Takashi Murakami, og ikke minst tidshoppsekvensene i The Girl Who Leapt Through Time.

I Summer Wars møter vi ellevteklassingen Kenji, som overtales til å gjøre en sommerjobb for den ett år eldre Natsuki. Jobben viser seg å være å spille forloveden hennes, for å blidgjøre oldemoren, overhodet for den stolte samuraislekten Jinnouchi i Nagano-området av Japan. Forviklinger og ­intriger oppstår, men ille blir det først når en kunstig intelligens løper løpsk i den virtuelle verdenen OZ og truer klodens sikkerhet. Med ett er det opp til Kenji og samuraienes etterkommere å redde verden. Aldri før har matematikk og kortspill vært mer dramatisk!

Teknisk informasjon om filmen Summer Wars
Attributt Verdi
Spilletid 1t 54m (114 minutter)
Originaltittel Samâ uôzu
Produsert Japan 2009
Regi Mamoru Hosoda
Skuespillere

Ryunosuke Kamiki, Nanami Sakuraba, Mitsuki Tanimura, Sumiko Fuji

Tale Japansk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Lørdag 23.11.2019 17:00 Lillebil  
  • Tirsdag 03.12.2019 18:00 Lillebil  
  • Torsdag 05.12.2019 18:00 Lillebil  

Se mer av