South Pacific

South Pacific åpner 70mm-festivalen, i restaurert utgave. Den perfekte forestilling i Todd-AO!

Kommende forestillinger

  • Fredag 14.06.2019 18:00 Kjøp
Se alle forestillinger

Åpningsprogrammet er identisk med det publikum opplevde på Colosseum kino i oktober 1960. Forfilmen The Miracle of Todd-AO, som med sin spektakulære berg-og-dal-bane-sekvens ble laget for å forklare hva 70mm er, er noe folk husker godt den dag i dag. Og med sin eventyrlige suksess verden over, var Rodgers og Hammersteins andre 70mm-musikal South Pacific (den første var Oklahoma fra 1956, som aldri ble vist i Europa på 70mm) med på å legge grunnlaget for hva slags filmer dette formatet skulle brukes til. Regissøren Joshua Logan nøt stor suksess med oppsetningen av teaterversjonen av South Pacific, og var også rette mann til å lage filmversjonen.

På en avsidesliggende sydhavsøy under den 2. verdenskrig følger vi to parallelle kjærlighetshistorier: den ene mellom en militærsykepleier (glimrende spilt av Mitzi Gaynor) og en rik fransk plantasjeeier (Rossano Brazzi), den andre mellom en amerikansk offiser og en av de innfødte på øya.

Filmens komplekse bruk av fargefiltre er tidvis svært interessant, og fotograferingen av bredformat-mesteren Leon Shamroy er blant det beste i amerikansk musikalhistorie. Men det er jo sangene vi kjenner godt, og filmens lp befant seg i de fleste norske hjem på 60-tallet. «Some Enchanted Evening,» «Younger than Springtime,» «I’m Gonna Wash That Man Right Outta My Hair» og «This Nearly Was Mine» er sanger du vil nynne på i lang tid. En av festivalens virkelige godbiter.

Teknisk informasjon om filmen South Pacific
Attributt Verdi
Spilletid 2t 52m (172 minutter)
Produsert USA 1958
Regi Joshua Logan
Skuespillere

Rossano Brazzi, Mitzi Gaynor, John Kerr, Ray Walston

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat 70mm
Lyd DTS
Bildeformat 2.21:1
2.21:1

Forestillinger

  • Fredag 14.06.2019 18:00 Tancred Kjøp

Se mer av