Kvinneansikt.

Skräcken har 1000 ögon

Skräcken har 1000 ögon er en av Skandinavias glemte kultklassikere.

Skräcken har 1000 ögon er en av Skandinavias glemte kultklassikere.

På syttitallet, i kjølvannet av hippietiden, får det okkulte og mystiske en ny renessanse. Anført av Rosemarys Baby og fenomener som Church of Satan, grunnlagt av den tidlige løvetemmeren og kapellanen Anton LaVey, kommer djevelen for fullt inn i populærkulturen. Det er nok å nevne William Friedkins Eksorsisten, samt band som Black Sabbath og Coven. I vårt naboland blomster samtidig den seksuelle frigjøringen på lerreter landet over. Med dette som bakgrunn blander Torgny Wickman, regissøren mest kjent for «opplysningsfilmer» som Kärlekens språk samt den grove buskiskomedien Ta mej i dalen, sammen den svenske synden med djevelsk satanisme i kveldens heksegryte av en film. 

Vi møter den unge presten Sven som lever sammen med sin nervøse kone Anna. Til tross for dette er livet uproblematisk frem til den tilsynelatende uskyldige og fagre ungmøen Hedvig kommer inn i denne dydige prestens liv. Hun forfører Sven og han oppdager fort at hans udødelige sjel nå er i fare for å falle i den ondes klør. Vil han klare å komme seg ut av hennes forførende forhekselse eller er Sven for evig dømt til helvetes flammer?

Skräcken har 1000 ögon er en av Skandinavias glemte kultklassikere, og visstnok er filmen delvis selvbiografisk. Vi viser den på 35mm i en sjelden engelsk dubbet utgave. Vi ønsker derfor velkommen til et utsøkt stykke syndig syttitall!

Teknisk informasjon om filmen Skräcken har 1000 ögon
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Originaltittel Skräcken har 1000 ögon
Produsert Sverige 1970
Regi Torgny Wickman
Medvirkende

Hans Wahlgren,  Anita Sanders,  Solveig Andersson

Tale Engelsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono
Bildeformat 1.85:1
1.85:1