Par som omfavner hverandre.

Saraband

Ingmar Bergmans siste film, og oppfølgeren til Scener fra et ekteskap.

I Ingmar Bergmans siste film før sin død i 2008, møter vi igjen Marianne og Johan, som vi fulgte gjennom en opprivende skilsmisse i Scener fra et ekteskap (1973). Marianne kjenner et behov for å møte igjen sin tidligere ektemann, som hun ikke har hatt kontakt med på over 30 år. Hun bestemmer seg for å besøke Johan i hans hjem i Dalarna, og en vakker høstdag står hun ved fluktstolen hans og vekker ham med et lett kyss. Marianne oppdager snart at ikke alt er som det skal på gården, og snart trekkes hun inn i en komplisert og slitsom maktkamp.

Liv Ullmann og Erland Josephson gjenopptar i Saraband sine roller som Marianne og Johan. Filmen ble opprinnelig produsert for fjernsyn, men etter en enorm seeroppslutning og strålende kritikker, fikk den kinodistribusjon både i Sverige og internasjonalt.

«In its naked terror and cold fury, in its profound isolation and unresolved conflicts, “Saraband” is a fitting end to Bergman’s directorial career, one of the great valedictory works.» Richard Brody, The New Yorker
Teknisk informasjon om filmen Saraband
Attributt Verdi
Spilletid 1t 50m (110 minutter)
Produsert Sverige 2003
Regi Ingmar Bergman
Medvirkende

Liv Ullmann, Erland Josephson, Börje Ahlstedt, Julia Dufvenius

Tale Svensk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP

Se mer av