En kvinne og en eldre mann.

Fotomodellen Valentine Dussaut og jus-studenten Auguste Bruner bor i nærheten av hverandre i Gèneve. Ofte krysses veiene deres, men de kjenner ikke hverandre.  En kveld Valentine er ute og kjører, skader hun en hund. Hun tar den med tilbake til eieren, en pensjonert dommer, som sier at hun kan gjøre hva hun vil med den. Valentine blir svært opptatt av denne bitre mannen. Også Auguste blir en del av dommerens liv.

Rød handler egentlig om hvordan noen mennesker synes å være født i feil tid. Hva ville skjedd om dommeren hadde vært født førti år senere? Er Augustes liv er en repetisjon av det dommeren har gjennomlevd? Eksisterer egentlig Auguste? Et annet tema er brorskap (som er betydningen til den røde stripen i det franske flagget). Hva vil si å gjøre noe for andre? Gjør vi det like mye for oss? 

Stilistisk er Rød mesterlig. Kieslowski henter frem speil, prismer, ulike objektiver og lar hendelsene reflekteres og filtreres slik… Rød er kronen på trilogien, et fremragende eksempel på den europeiske filmen på sitt beste og mest særpregede. Per Haddal, Aftenposten
Teknisk informasjon om filmen Rød
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Originaltittel Trois couleurs: Rouge
Produsert Polen/Frankrike 1994
Regi Krzysztof Kieślowski
Medvirkende

Irène Jacob, Jean-Louis Trintignant, Frédérique Feder, Jean-Pierre Lorit

Tale Fransk
Tekst Noorsk
Aldersgrense 9 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1