En hvitsminket mann med en hvit kreasjon på hode og kropp.

Queendom

Gena, en skeiv ikke-binær kunstner fra Russland iscenesetter radikale opptredener som blir en ny form for kunst og aktivisme – og setter livet hennes i fare.

Gena kler seg i utenomjordiske kostymer laget av søppel og tape og protesterer mot regjeringen i Moskvas gater. Født og oppvokst i de tøffe gatene i Magadan, en forfryst liten utpost ved Sovjets Gulag-leire, er Gena kun 21 år, med en stor følgerskare på Instagram, noe besteforeldrene ikke kan forstå.

Hennes radikale opptredener på offentlige steder blir en ny form for kunst og aktivisme, og målet er å endre folks syn på skjønnhet og skeivhet og skape oppmerksomhet rundt trakasseringen av LHBTQ+miljøet. Opptredenene – ofte mørke, merkelige, stemningsfulle og med en skeiv kjerne – er manifesteringer av Genas ubevissthet. Men de kommer med en pris.

Når Russland forbereder sitt angrep på Ukraina, vil Gena komme seg ut før hun blir kalt inn til militærtjeneste?

Forfilm

Skin

En person holder hånden opp mot ansiktet.

USA, 2023, 7 min.
Regi: Leo Behrens
Med: Lio Mehiel
Engelsk tale, utekstet

En poetisk utforsking av identitet og selvoppdagelse som med visuell symbolikk viser en kvinnes transformasjon til mann. Med hjelp av sin indre manifestasjon, «Ismannen», går hun gjennom et hamskifte og omfavner sin sanne identitet. Skin er regissert av norske Leo Behrens og nominert til Student Academy Awards 2023.

Teknisk informasjon om filmen Queendom
Attributt Verdi
Spilletid 1t 38m (98 minutter)
Produsert Frankrike 2023
Regi Agniia Galdanova
Medvirkende

Gena Marvin

Tale Russisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Søndag 24.09.2023 17:00 Tancred  

Se mer av