Human internasjonale dokumentarfilmfestival

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival foregår fra 7. til 13. mars og byr på norske og utenlandske aktuelle dokumentarfilmer i kombinasjon med debatter, konserter, seminarer, workshops og performances.

Mann, esel og kjerre.

Michael Glawoggers Untitled.

I år feirer HUMAN (tidligere Human Rights Human Wrongs) sitt 10-årsjubileum med å doble antall visninger og by på to splitter nye konkurranseprogram! Åtte nye norske dokumentarer skal konkurrere om HUMAN-prisen, mens ti internasjonale filmer vil kjempe om festivalens nye menneskerettighetsfilmpris.

Fokus på menneskerettighetsspørsmål

Menneskerettighetene har vært i hardt vær de siste årene, både her hjemme og i andre deler av verden. Hvilken plass har de i dagens samfunn? HUMAN IDFF setter fokus på sentrale menneskerettighetsspørsmål med de beste og mest aktuelle dokumentarfilmene fra det siste året. Vi får besøk av filmskapere, menneskerettighetsforkjempere og andre spennende gjester fra utland og innland, som gjennom kunnskap og kunst tar deg med rundt hele verden. Og ikke nok med det. I festivalprogrammet blir det dessuten et knippe av de meste interessante dokumentarfilmene laget i Norge det siste året, og samtaler med skaperne bak disse filmene.

Festivalen foregår også på andre kinoer i Oslo. Se hele festivalprogrammet på HUMANs egne nettsider.

Filmer som vises hos oss