Human internasjonale dokumentarfilmfestival

Den 12. utgaven av Oslos største dokumentarfilmfestival, HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival, fyller Cinemateket med spennende og aktuelle dokumentarer fra hele verden.

I løpet av syv festivaldager gir festivalen deg store filmopplevelser med årets beste dokumentarfilmer, og tar opp de viktigste debattene akkurat nå.

På programmet finner du det beste av gravejournalistikk, modige stemmer, sterke historier, debatter, seminarer, teater og kunst og muligheten til å lære mer om blant annet antibiotikaresistens, krig mot narkotika, og multinasjonale selskapers overgrep mot lokalbefolkning. Filmskapere, fageksperter, menneskerettighetsforkjempere og andre spennende gjester fra hele verden kommer til Oslo for å gi dypdykk inn i filmenes temaer.

I tillegg til et program som fokuserer på menneskerettigheter, presenterer festivalen gode kinodokumentarer som omfavner et stort spekter av temaer.

I det norske konkurranseprogrammet vises rykende ferske norske dokumentarfilmer som konkurrerer om HUMAN-prisen, og hvor filmopplevelsen står i sentrum.

I det internasjonale konkurranseprogrammet finner du sterke filmer fra hele verden som belyser aktuelle menneskerettighetssaker. Disse filmene konkurrerer om HUMAN Rights Human Wrongs-prisen.

Få full oversikt på Humans egne nettsider.

Samarbeids­partnere