To unge gutter.

Pixote

En verden uten nåde.

Prisbelønt og kritikerrost film fra slummen i São Paulo som gjør et varig inntrykk på tilskueren. Pixote er en ti år gammel foreldreløs gutt som plukkes opp av politiet og sendes til et fengselsaktig barnehjem hvor livet er nesten like brutalt som på gata. Her blir han kjent med noen av de eldre ungdommene, og sammen klare de å rømme. Tilbake på gata lever de som dop-pushere og halliker, blant prostituerte, narkomane og andre utskudd.

Pixote blir ofte sammenlignet med Buñuels Los olvidados, som var en rå og usminket skildring av livet i slummen i Mexico City. Pixote er også kompromissløs i måten den uten å blunke viser oss en beinhard, trøstesløs tilværelse på livets definitive skyggeside. Hector Babenco (mest kjent for Edderkoppkvinnens kyss) har laget en svært intens og gripende film som det ikke er så lett å glemme.

Restaurert av Cineteca di Bologna ved L’Immagine Ritrovata og The Film Foundation’s World Cinema Project i samarbeid med JLS Facilitações Sonoras og Cinemateca Brasileira. Finansiert av George Lucas Family Foundation.

Teknisk informasjon om filmen Pixote
Attributt Verdi
Spilletid 2t 8m (128 minutter)
Originaltittel Pixote a lei do mais fraco
Produsert Brasil 1981
Regi Héctor Babenco
Skuespillere

Fernando Ramos da Silva, Jorge Juliao, Gilberto Moura, Edison Lino

Tale Portugisisk
Tekst Engelsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat DCP