Revypar.

Op med Hodet!

Festlig revymoro med Lillebil Ibsen, Lalla Carlsen, Leif Juster og Egil Hjort-Jensen. Vises i en digital restaurering gjort av Nasjonalbiblioteket.

Etter en meget elegant intro, der Tancred Ibsen selv skriver første side av filmens manus og introduserer staben gjennom bartender David Knutsen, som serverer den nye favorittdrinken Op med hodet, «en cocktail sammensatt av musikk, humør og charme – berusende, men uten tømmermenn», får vi servert selve historien. Den er enkel nok, og handler om den unge Theobald Tordenstam som reiser inn til storbyen med skuespillerambisjoner. Hans Hamlet og tunge stamming skaper kun latter hos alle teaterdirektørene, men så får han engasjement ved et lite revyteater.

Alt er selvfølgelig bare et påskudd for å vise frem noen av den tidens største revystjerner, som Lillebil Ibsen, Lalla Carlsen, Leif Juster og Egil Hjort-Jensen og en rekke sang- og dansenumre. Uansett er dette et helt unikt innblikk i et Oslo av 1933 og forberedelsene til den tidens revyforestilling. Mot slutten demonstrerer også Ibsen hvilken eminent klipper han er, med noen virtuost avantgardistiske, nesten psykedeliske drømmesekvenser. Dessverre ble Per Kvists Hitlerparodi for sterk kost ved relanseringen i 1940, og denne sekvensen er nå tapt.

Teknisk informasjon om filmen Op med Hodet!
Attributt Verdi
Spilletid 1t 20m (80 minutter)
Produsert Norge 1933
Regi Tancred Ibsen
Skuespillere

Lillebil Ibsen, Tore Foss, Julie Lampe, Egil Hjorth-Jenssen, Lalla Carlsen, Per Kvist, David Knudsen, Gogo Mowinckel-Nilsen, Leif Juster

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Digital
Lyd Mono
Bildeformat 1.37:1
1.37:1

Forestillinger

  • Onsdag 23.09.2020 18:00 Lillebil  
  • Torsdag 24.09.2020 18:00 Lillebil  

Se mer av