Et forelsket par styrrer blygt på hverandre mens piken maler et hjerte på en husvegg.

Neighbors + One Week

Opplev to av Buster Keatons elleville slapstick-komedier, kortfilmene Neighbors og One Week. Kjetil Schjander Luhr improviserer levende pianomusikk til filmene.

Neighbors

På hver sin side av en bygård bor et par som er stormende forelsket. Hver morgen sender de hverandre kjærlighetsbrev gjennom et gjerde. Foreldrene liker ikke at de møtes, noe som byr på mang en utfordring i hverdagen. Den lange reisen mot et giftermål inkluderer både akrobatikk på spenstige tørkesnorer, løpende politimenn og forviklinger med bryllupsklær som ikke passer.

One Week

En av Cinematekets favorittfilmer av Buster Keaton! Et nygift ektepar får en boligtomt i bryllupsgave. Nå skal de bygge seg et hus. Huset leveres i smarte kasser, men snart starter problemene. Paret har nemlig en sjalu kamerat, som er misunnelig på at han selv ikke er mannen som fikk pikens hånd. Han bestemmer seg for å rote til byggesettet til huset. Om du noen gang har sett Sinnasnekker’n på tv, så kan vi garantere at Buster Keatons byggeprosjekt er mye, mye sprøere!

Teknisk informasjon om filmen Neighbors + One Week
Attributt Verdi
Spilletid 0t 50m (50 minutter)
Originaltittel Neighbors + One Week
Produsert USA 1920
Regi Buster Keaton, Edward F. Cline
Tale Stum
Aldersgrense Tillatt for alle
Visningsformat Blu-Ray
Bildeformat 1.33:1
1.33:1