Mann i døråpning.

Naken

Mike Leighs prisvinnende klassiker, med påfølgende foredrag ved psykiater Kristin Mack-Borander.  

Det er en blek og kompromissløs verden Mike Leigh skildrer i Naken. Handlingen utspiller seg i et nattlig London, badet i et nakent, blått lys og befolket av forkomne, hjemløse og av ulike årsaker desperate individer. Midt oppi dette står Johnny, som har lest Johannes’ åpenbaring og funnet bevis for at verdens ende er nært forestående. Med slitt, svart frakk, pistrete skjegg og stikkende øyne går han gatelangs i London som en herjet apokalyptisk profet. Johnny er i bunn og grunn en drittsekk, spesielt i måten han behandler kvinner på. Samtidig ligger det en sår og desperat lengsel bak hans handlinger; han er en skadeskutt fugl, fanget i en uforståelig, nådeløs verden.

Naken er Mike Leighs uten sammenligning mest kompromissløse film, men også en av 90-tallets desidert morsomste oppvisninger i ravnsvart kynisme og glefsende galgenhumor.

Foredrag etter filmen

Kristin Mack-Borander holder foredrag etter visningen. Mack-Borander er psykiater og psykoanalytiker, utdannet ved Norsk psykoanalytisk forening og Institutt for psykoterapi. Hun har arbeidet poliklinisk i mange år og jobber i dag som psykiater med driftsavtale i Oslo.

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk psykoanalytisk forening og Cinemateket. 

Naked is a mesmerizing character study, an attempt to stretch the emotional boundaries of truth on film as far as they will go. Los Angeles Times
Teknisk informasjon om filmen Naken
Attributt Verdi
Spilletid 2t 12m (132 minutter)
Originaltittel Naked
Produsert Storbritannia 1993
Regi Mike Leigh
Medvirkende

David Thewlis, Lesley Sharp, Katrin Cartlidge, Greg Crutwell, Claire Skinner, Peter Wight

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Samarbeids­partnere

Psykoanalytisk forening