Mann med pistol.

Magnum Force

En kveld viet kynisme, action og Dirty Harry.

San Francisco rystes av det brutale mordet på byens mafiakonge og vår helt, den egenrådige førstebetjenten «Dirty» Harry Callahan blir satt på saken. Kort tid etter dør flere kriminelle på samme nådeløse måte. Harry følger sporene som leder rett inn i politikammerets rekker, men vil han overleve denne oppdagelsen? Som om ikke det er nok, må vår alles favorittførstebetjent håndtere fanatiske terrorister, morderiske halliker, forsmådde koner og våryre naboer!

Etter den monumentale suksessen til Dirty Harry var det klart at en oppfølger kunne komme, selv om den første filmen i stor grad avsluttet historien om verdens tøffeste purk. Plottet ble hentet fra Terence Malicks utkast til den første filmen og deretter bearbeidet av John Milius, manusforfatteren av Apocalypse Now, mannen som inspirerte rollepersonen Walther i The Big Lebowski og som har en karriere alt for lang til å oppsummeres her. Finpussen ble deretter gjort av Michael Cimino som noen år senere skrev seg inn i filmhistorien med The Deer Hunter. Da Eastwood selv var for opptatt ble Ted Post, ellers kjent for den incestuøse horrorkomedien The Baby, gitt jobben med å regissere.

Magnum Force er en av de filmene som man virkelig kan si at ikke lages lenger og er et tydelig produkt av sin desillusjonerte samtid. Sekstitallets optimisme og peace and love var byttet ut med kynisme og mistro til at institusjonene i samfunnet var i stand til å gjøre oppgavene de var satt til. Med dette som utgangspunkt stiller filmen spørsmålet om hva som skjer når de som jobber i systemet slutter å tro på det. Heldigvis blir det viktige budskapet fortalt med legendariske one-liners og drivende søttitalls actionscener, alt akkompagnert av den drivende filmmusikken til legenden Lalo Schifrin. Vi ønsker med det velkommen til det vi ser på som den perfekte filmen til å avslutte semesteret!

The story contains the usual surfeit of human massacre for the yahoo trade, as well as a few actual thoughts. Variety
Teknisk informasjon om filmen Magnum Force
Attributt Verdi
Spilletid 2t 2m (122 minutter)
Produsert USA 1973
Regi Ted Post
Skuespillere

Clint Eastwood, Hal Holbrook, Felton Perry, Mitchell Ryan, David Soul, Tim Matheson

Tale Engelsk
Aldersgrense 18 år
Visningsformat Blu-Ray
Lyd 5.1
Bildeformat 2.35:1
2.35:1