Kvinne med olje på seg.

Mad Max: Fury Road

Intenst, fartsfylt og visuelt spektakulært actiondrama.

Vi befinner oss i en fremtid der jordkloden er forvandlet til et goldt ørkenlandskap. En rå kamp utkjempes om de få ressursene som er igjen, spesielt viktig er vann og drivstoff. Brutale Immortan Joe kontrollerer en vannkilde, og holder en rekke kvinner fanget i håp om å skaffe seg en arving. Når noen av kvinnene, ledet av kompromissløse Furiosa, rømmer fra ham, setter han alt inn på å fange dem. Den furede og værbitte landeveiskrigeren Max slår seg etter hvert sammen med rømlingene.

Den første filmen om Mad Max kom i 1979 og ble en sensasjonell suksess. George Miller fulgte opp med to nye Mad Max-filmer i 1981 og 1985, fremdeles med Mel Gibson i hovedrollen. I Fury Road er det Tom Hardy som gestalter Max, men den virkelige helten er Furiosa. Hun får da også sin egen film som etter planen kommer neste år. 

Samtidig som Miller er en mester i å skape medrivende underholdning, baker han inn et alvor bak, ikke minst med tanke på at en miljøkatastrofe er hele premisset for Mad Maxs opplevelser. Som Miller sier: »Nothing affects everyone more than climate change».

Teknisk informasjon om filmen Mad Max: Fury Road
Attributt Verdi
Spilletid 2t 0m (120 minutter)
Produsert Australia 2015
Regi George Miller
Medvirkende

Tom Hardy, Nicholas Hoult, Charlize Theron, Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Riley Keough, Nathan Jones, Josh Helman

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.39:1
2.39:1