Klovn på korset.

I ungdommens makt

Vi får besøk av regissør Roar Skolmen og mange av de involverte i filmen!

Dette er en av de mest beryktede og omdiskuterte norske filmene noensinne. I ungdommens makt var i stor grad med på å utløse det såkalte septembermordet, der et samlet kritikerkorps raste mot mangelen på kvalitet blant norske filmer og stilte spørsmål ved om man i det hele tatt burde lage film i dette landet når verkene var såpass svake. I tillegg har filmen den selsomme æren av å ha blitt kåret til Norges verste film av bladet Filmmagasinet i deres liste over de dårligste filmene her til lands, langt foran legendariske kalkuner som Himmel og Helvete, Dis og Selkvinnen.

Regissør Roar Skolmen, som også lagde den nesten like omtalte Lucifer, Sensommer: Gult og sort, har derimot sine forsvarere, som sammenligner ham med Ken Russell. Det er også noe arrabalsk over hans unorske tablåer, og han er en av de få rene visuelle filmskaperne vi har.

I ungdommens makt møter vi den engasjerte ungdomslederen Arbo som brenner for å få ungdommen til å stille kritiske spørsmål til samfunnet og verden. Til slutt møter Arbo sin skjebne på spektakulært og bibelsk vis.

Med andre ord ligger alt til rette for en kveld med et av de mest unike verk fra norsk filmhistorie. Det er kanskje en klisjé, men vi tør å påstå at du aldri har sett noe lignende!

Teknisk informasjon om filmen I ungdommens makt
Attributt Verdi
Spilletid 1t 42m (102 minutter)
Produsert Norge 1980
Regi Roar Skolmen
Skuespillere

Roar Skolmen, Lars Andreas Hellby, Merete Andersen

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd Mono
Bildeformat 1.66:1
1.66:1

Forestillinger

  • Fredag 25.01.2019 19:00 Tancred