Mann med to stresskofferter og helikopter.

Høvdingen

Opplev dette energiske oppgjøret med mannsrollen. Før filmstart møter du Vibeke Løkkeberg i samtale med Johanne Kielland Servoll.

Opprinnelig var planen at Terje Kristiansen skulle være til stede på visningen denne kvelden, men han er dessverre så syk at dette ikke lar seg gjøre. I stedet stiller Vibeke Løkkeberg, i kraft av å være filmens kunstneriske produsent og skuespiller.

«En samlivsaction så blodfull at den får all annen norsk film til å virke så anemisk at det bør bli tale om øyeblikkelig blodoverføring,» skrev Aftenpostens anmelder Per Haddal ved premieren i 1984. Hva hadde skjedd med mannsrollen etter et tiår med kvinnefrigjøring? Når konjukturene skiftet og den myke mannen man hadde begynt å snakke om på 1970-tallet møtte det nyliberalistiske og kompetitive 80-tallet? Terje Kristiansen spiller selv og personifiserer 40-årskrisa i en mann som både møter seg selv i døra og forsøker å sage seg gjennom den med motorsag, det hele lyrisk fotografert av Paul René Roestad.

Samtale før filmen

Vibeke Løkkeberg møter Johanne Kielland Servoll til en samtale før filmen. Johanne Kielland Servoll er Ph.d. i medievitenskap med doktoravhandlingen Den norske auteuren. En begrepshistorisk analyse. I 2020 ga hun ut Vibeke Løkkeberg. En kunstnerbiografi.

Teknisk informasjon om filmen Høvdingen
Attributt Verdi
Spilletid 2t 1m (121 minutter)
Produsert Norge 1984
Regi Terje Kristiansen
Medvirkende

Terje Kristiansen, Vibeke Løkkeberg, Eva von Hanno, Klaus Hagerup, Arne Hestenes

Tale Norsk
Tekst Utekstet
Aldersgrense 12 år
Visningsformat DCP

Forestillinger

  • Torsdag 14.10.2021 18:00 Lillebil  

    Samtale mellom Vibeke Løkkeberg og Johanne Kielland Servoll før filmen.