En geistlig som kneler.

Goyas gjenferd

Milos Formans portrett av den spanske kunstneren Francisco Goya.

Goyas gjenferd er en sterk skildring av det spanske samfunnet på slutten av 1700-tallet, formidlet gjennom linsen til den berømte spanske hoffmaleren Francisco Goya.

Goya er både vitne til inkvisisjonens brutaliteter, urettferdighet og omveltningene fra den franske revolusjonen, noe som unektelig påvirker hans arbeid.

Gjennom skildringen av Goyas kunstneriske prosess får vi innsikt i hvordan han utfordrer og reflekterer over samtiden sin, og hvordan kunsten hans blir både et uttrykk for, og et middel til, politisk og sosial kritikk. I portrettene hans møter vi en variert palett av karakterer, fra adel til vanlige folk, som belyser ulike sider ved samfunnet. Vi får også et innblikk i forholdet mellom kunstner og muse, dessuten blir Goyas berømte serie Los Caprichos et sentralt element i filmen.

Goyas gjenferd har en stjernespekket rollebesetning med Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, og er regissert av den prisbelønte regissøren Milos Forman, kjent for filmer som Gjøkeredet og Amadeus.

Kunst på film

Kunst på film er presentert og kuratert i samarbeid med The Art Trotter – en læringsplattform og kunstklubb som gjør kunst enkelt, tilgjengelig og gøy for folk
flest!

Teknisk informasjon om filmen Goyas gjenferd
Attributt Verdi
Spilletid 1t 53m (113 minutter)
Originaltittel Goya's Ghost
Produsert USA 2006
Regi Milos Forman
Medvirkende

Javier Bardem, Natalie Portman, Stellan Skarsgård, Randy Quaid

Tale Engelsk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat 35mm
Lyd Dolby SRD
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Forestillinger

  • Søndag 14.01.2024 18:00 Tancred  
  • Onsdag 17.01.2024 18:30 Tancred  

Samarbeids­partnere

The Art Trotter

Se mer av