Regissøren med sin sigarett.

Foredrag om Luis Buñuel

Buñuel for begynnere og viderekomne. En av Norges største Buñuel-fans, Kjell Billing, viser oss hvorfor Buñuel er en av de mest originale filmkunstnerne.

Søndag 20. januar inviterer vi til et foredrag om Luis Buñuel. Da vil Kjell Billing, tidligere cinematekleder og en anerkjent foredragsholder, snakke om en filmskaper han holder høyt:

«Vi skal se på en karrière som strekker seg fra stumfilmen og nesten 70 år fremover. Noe av det fascinerende ved Bunuel er den enestående tematiske konsistens han opprettholder gjennom hele denne karrièren. Fra første scene i debuten, til sluttscenen i hans siste film, svinger han pisken over borgerskapet med en frenesi uten like i filmhistorien. Og uten at det virker påtatt, men med en selvfølgelighet som har gitt ham merkelappen «uskyldens terrorist» behandler han fetisjisme, orgier, kjønnslemlestelse og bisarre seksuelle fantasier med en «blåøyd» naturlighet. Alt dette (og mer til) gjør at han er en av de store klassiske regissørene som har holdt seg aller best,» sier Kjell Billing om foredraget han skal holde.

Foredraget vil vare i ca 90 minutter, og inneholder klipp fra relevante filmer.

Kjell Billing

Kjell Billing er kjent som en svært kunnskapsrik og engasjerende foredragsholder. Han var leder for Cinemateket i perioden 1984-2002.

Teknisk informasjon om filmen Foredrag om Luis Buñuel
Attributt Verdi
Spilletid 1t 30m (90 minutter)
Produsert 2019
Tale Norsk
Aldersgrense 12 år

Se mer av