Kvinne ved jukebox.

Fallen Angels

En visuelt nyskapende, neonskingrende og melankolsk film fra Hong Kong-regissøren Wong Kar Wai.

Fallen Angels er laget i kjølvannet av Chungking Express, og har mye til felles med forgjengeren: Miljøet (Hong Kong), de kjærlighetssyke karakterene som vandrer ensomme rundt i den neonbelyste natten og – ikke minst – den ekstremt lekre og lettere frenetiske estetikken med utstrakt bruk av vidvinkel og motion blur.

Filmen handler om leiemorderen Wong og hans unge kvinnelige medhjelper, som er vilt og håpløst forelsket i ham. De møtes nesten aldri, men hun har et desperat enveis-forhold til ham gjennom ting som han har brukt eller rørt, eller en seng som han har sovet i. Vi møter også en annen ung mann, den tause He, som har nattlige tokt hvor han åpner stengte butikker og tvinger uskyldige forbipasserende til å spise absurde mengder med iskrem.

Fallen Angels har flere små referanser til Chungking Express (ananasboksen som har gått ut på datoen, gatekjøkkenet Midnight Express), og kan på sett og vis ses som en oppfølger. Det er en mørkere og mer blå film, men den nostalgiske og melankolske stemningen, og den underfundige humoren, er den samme. Dette er også en film som vokser når du ser den flere ganger.

Vold, humor, kjærlighet og fremmedgjøring spleises sammen gjennom ubarmhjertige nærbilder, slow-motion, farger i kollisjon med sort/hvitt og poetiske, skjeve bystemninger. Arne Svingen, Filmmagasinet
An exhilarating rush of a movie, with all manner of go-for-broke visual bravura that expresses perfectly the free spirits of his bold young people. Kevin Thomas, Los Angeles Times
Teknisk informasjon om filmen Fallen Angels
Attributt Verdi
Spilletid 1t 39m (99 minutter)
Originaltittel Do lok tin si
Produsert Hong Kong 1997
Regi Wong Kar Wai
Medvirkende

Leon Lai, Michelle Reis, Takeshi Kaneshiro

Tale Kantonesisk, mandarin, engelsk, japansk
Tekst Norsk
Aldersgrense 15 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 1.85:1
1.85:1

Se mer av