Kvinne som snur seg.

2046

En plaget kvinneforførers fantasier.

En ung forfatter skriver på en bok om 2046, som både er et år i fremtiden og nummeret på et hotellrom. I romanen tar et mystisk tog en sjelden gang av til året 2046. Alle på toget har samme mål; å gjenfinne tapte minner. Det sies om 2046 at ingenting forandrer seg der, men ingen kan si med sikkerhet om det er sant – for ingen har noensinne returnert derfra. Bortsett fra mannen på rom nummer 2046.

2046 er den siste filmen i Wong Kar Wais trilogi som ellers består av Days of Being Wild og In the Mood for Love. Wong brukte hele fire år på å lage filmen som ble hans mest ambisiøse siden Ashes of Time (1994). Resultatet ble en påkostet og ekstremt stilfull film som kunne skilte med et særdeles inspirert og variert soundtrack, og som vant en lang rekke priser for regi, foto, musikk, produksjonsdesign og skuespill.

Wong Kar Wai’s new movie is a gorgeous, shapeless rhapsody on the theme of regrets and lost love, a sensual swirl of images within which, somewhere down deep, there’s a swollen heartbeat of inconsolable pain. Peter Bradshaw, The Guardian
Teknisk informasjon om filmen 2046
Attributt Verdi
Spilletid 2t 9m (129 minutter)
Originaltittel 2046
Produsert Hong Kong /Kina/Frankrike 2004
Regi Wong Kar Wai
Medvirkende

Tony Leung, Chiu Wai, Gong Li, Maggie Cheung

Tale Kantonesisk, japansk og mandarin
Tekst Norsk
Aldersgrense 6 år
Visningsformat DCP
Bildeformat 2.35:1
2.35:1

Se mer av